Vergoeding verpleging en verzorging

Heeft u thuis verpleging en verzorging nodig? Dan kunt u rekenen op een vergoeding vanuit uw Basisverzekering. Er zijn wel voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

U heeft recht op verpleging en verzorging thuis. Bijvoorbeeld voor een wijkverpleegkundige die u komt wassen of u een injectie geeft. Vaak vergoeden wij deze zorg rechtstreeks aan de organisatie van de wijkverpleging.

U kunt de verpleging en verzorging ook zelf inkopen. Dan kunt u Menzis verzoeken om die zorg te vergoeden in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB). Het is natuurlijk wel zo dat u de verzorging en verpleging echt nodig heeft.

Hier leest u meer over het PGB. Wilt u meer weten over vergoedingen via het persoonsgebonden budget? Neem dan contact op met het Menzis PGB-team op telefoonnummer 088 222 48 00.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor verzorging en verpleging: belangrijk om te weten

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.