Zorgverzekering 2024

Zoals ieder jaar, verandert er ook in 2024 het een en ander aan uw zorgverzekering. Bekijk alle wijzigingen voor uw zorgverzekering bij Menzis.


Dit wijzigt er in 2024 in uw zorgverzekering

In 2024 zijn onderstaande behandelingen en/of zorg toegevoegd, gewijzigd of uitgebreid. Bekijk hieronder de wijzigingen in de Basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve aanvullende verzekering en GarantVerzorgd.

 

Verzekerd zijn van goede zorg

Dat wilt u toch ook?

Bekijk onze verzekeringen

Wijzig mijn verzekering van Menzis

In het kort:

  • Deze wijzigingen gaan in op 1 januari 2024
  • De wijzigingen gelden voor alle Basisverzekeringen
  • Op uw zorgpolis vindt u terug welke Basisverzekering en aanvullende (tandarts)verzekeringen u heeft

Het verplicht eigen risico blijft € 385 in 2024

Het eigen risico blijft in 2024 € 385. Verwacht u volgend jaar uw verplicht eigen risico grotendeels of volledig te gebruiken en wilt u de betaling daarvan spreiden? Dat kan bij Menzis. U kiest er dan voor om het verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Gebruikt u het eigen risico in 2024 niet, of maar gedeeltelijk? Dan krijgt u het teveel betaalde bedrag in mei 2025 automatisch terug.

Let op: betaalt u het eigen risico nu al gespreid? Dan wordt de regeling voor 2024 automatisch verlengd. Wilt u dit niet, dan kunt u dit in Mijn Menzis aanpassen. 

Aanvragen gespreid betalen 2024

Jonge man regelt zijn zorgverzekering

Zorgtoeslag

Oudere dame achter laptop

U kunt misschien zorgtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering. Op Belastingdienst.nl leest u hier meer over.

Meer informatie en aanvragen

Zorg voor leefkracht

Menzis zet zich in om de leefkracht van ieder mens te versterken. We staan voor u klaar met vergoedingen en tips voor een gezonde leefstijl.

Meer over leefkracht

Menzis-app

vrouw met telefoon

De Menzis app heeft nu meer mogelijkheden dan ooit! En werkt heel eenvoudig. U heeft altijd inzicht in uw zorgverzekering.

Download de app

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Hier vindt u alle veelgestelde vragen over uw zorgverzekering.

Wijziging privacy statement

Op dit moment zijn de wijzigingen nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, vindt u deze informatie hier.