TandVerzorgd 500

Onze uitgebreide tandartsverzekering

Voor € 17,95 per maand zeker van:

  • voor alle tandheelkundige behandelingen samen geldt een maximale vergoeding van € 500
  • u krijgt 100% vergoeding voor controle
  • u krijgt 80% vergoeding voor alle overige behandelingen (met uitzondering van een niet-nagekomen afspraak, uitwendig bleken en orthodontie)
  • na 1 polisjaar vergoedt Menzis kronen, bruggen en implantaten
  • er is geen vergoeding voor orthodontie en uitwendig bleken

  • Bekijk alle vergoedingen van TandVerzorgd 500

Stel uw verzekering samen

Wachttijd van 1 jaar 

Op vergoeding voor impantaten, kronen en bruggen

Kiest u voor TandVerzorgd 500, dan mag u na 1 polisjaar (oftewel 1 jaar wachttijd) gebruikmaken van een vergoeding voor kronen, bruggen en implantaten. Dit betekent dat u in het eerste jaar nog geen vergoeding ontvangt voor kronen, bruggen en implantaten. Dus, had u heel 2015 de TandVerzorgd 500? Dan vergoedt Menzis in 2016 uw kronen, bruggen en implantaten.

Waarom een vergoeding na 1 polisjaar?

Kronen, bruggen en implantaten zijn dure behandelingen. Met de wachttijd van 1 polisjaar willen we voorkomen dat iemand een tandartsverzekering voor een jaar afsluit, een dure behandeling ondergaat en vervolgens weer overstapt op een goedkopere tandartsverzekering. Zo kunnen we de premie laag houden.

Welke dekking moet u in 2015 hebben bij een andere zorgverzekeraar om zonder wachttijd een tandartsverzekering af te sluiten (gelijk-over-regeling)?


  Onder de 18 jaar  Boven de 18 jaar 
TandVerzorgd 500  Niet van toepassing Minimaal € 500 voor kronen, bruggen en implantaten.


U had een soortgelijke tandverzekering elders en u wilt gebruik maken van de gelijk-over-regeling? Neem dan contact op met Klantenservice: 088 222 40 40.

Vergoedingen uit TandVerzorgd

De tandverzekering TandVerzorgd 500 sluit goed aan op de aanvullende en Basisverzekeringen van Menzis. Wilt u TandVerzorgd 500 afsluiten zonder Basisverzekering van Menzis of in combinatie met Menzis Basis Voordelig dan kan dat. Bel daarvoor met de Klantenservice.

Premie berekenen

Wat betaalt u voor een zorgverzekering van Menzis?

Bereken uw premie

Lees meer over:

Alle Menzis Tandartsverzekeringen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.