Gezonder leven: zo lukt het wel

Wilt u afvallen, stoppen met roken of meer bewegen? Dan kan het fijn zijn om daar hulp bij te krijgen. Maar hoe vindt u de juiste begeleiding? Om u daarbij te helpen biedt Menzis de leefkrachtwijzer. Beantwoord een aantal vragen en ontdek in 1 minuut welke hulp bij u past.

Ontdek welke hulp er is

Kom in beweging voor uw hart

Als verzekerde van Menzis kunt gratis deelnemen aan het evenement Hartstocht van de Hartstichting. Hiermee draagt u samen met Menzis bij aan levensreddend hartonderzoek en komt u in beweging voor een gezond hart voor iedereen. Schrijf u in voor het wandel- en fietsevenement dat op zaterdag 14 mei plaatsvindt. 

 

Man bij fysiotherapeut

Fysiotherapie in 2022

Voor 2022 wijzigen in de aanvullende verzekeringen de vergoedingen voor fysiotherapie. Er zijn nu 4 vergoedingen voor 4 verschillende situaties. We hebben de wijzigingen voor u op een rij gezet.

SamenGezond app

Uw gezondheid in 1 handige app

De SamenGezond-app helpt u iedere dag gezonder te leven. Eenvoudig en in kleine stapjes. Haal elke week uw Persoonlijk Weekdoel, uitgedrukt in beweegminuten en stappen. En ontvang een beloning, elke week weer.

Het MenzisFonds: voor maatschappelijke organisaties met een leefkrachtig idee

Ons MenzisFonds ondersteunt de onderstaande leefkrachtige initiatieven. Ook een bijdrage ontvangen van het fonds? Aanmelden kan tot en met 3 april.

Aanmelden voor het Menzisfonds

Helemaal groen

Voor wie een hekel heeft aan zwerfvuil én houdt van wandelen, is er de app HelemaalGroen. Bedenker Jaap de Boer startte er in 2019 mee, in Geesteren. Dit Achterhoekse dorp is nu bijna zwerfvuilvrij. Net als 220.000 kilometer op andere plekken in ons land.

Zing je sterk

Zingen, ademen en ontmoeten. Dat is in een notendop het idee achter Zing je sterk. Speciaal voor mensen die herstellen van langdurige COVID. Dankzij de zang- en ademoefeningen van het Haagse Zing je sterk krijgen zij - letterlijk - meer lucht.

Stichting Blij Groessen

Bij Stichting Blij Groessen is een groot deel van het land en de schuren beschikbaar voor een goed doel. Daar telen vrijwilligers groente, die naar de Voedselbanken in de regio gaat. Ruim 3.000 mensen kregen zo hun groente. 

Download de Menzis app

Altijd inzicht in uw zorg- en geldzaken? Met de handige Menzis app heeft u uw zorgverzekering altijd bij de hand.

  • Snel en makkelijk declareren
  • Bekijk de stand van uw eigen risico
  • Rekeningen bekijken en direct betalen

Nieuw! In de nieuwste versie van de Menzis app kunt u vanuit de app uw polis wijzigen. Na klikken op de tegel op het overzichtsscherm sturen we u direct naar de juiste plek in de Mijn Omgeving. U wordt automatisch ingelogd en kunt direct uw polis aanpassen. 

Download iOSDownload Android

Lees meer over de Menzis app

Menzis app

Media-aandacht beleggingen zorgverzekeraars in fastfoodketens

In diverse landelijke media is aandacht besteed aan het beleggingsbeleid van zorgverzekeraars en pensioenfondsen in fastfoodketens. Aanleiding van deze media-aandacht is de wens van de overheid om nieuwe fastfoodketens aan banden te leggen. Hoe staat Menzis hier in?

Ontdek ons beleggingsbeleid

Moeder en zoon smeren samen boterham

Onze klanten zijn tevreden over hun Menzis zorgverzekering:

SamenGezond
Menzis klantvriendelijk
Appscore Menzis 4.1