Zorgverzekering

Uw Basisverzekering, aanvullende (tandarts)verzekering of eigen risico wijzigen

Uw verzekering wijzigen

Wilt u uw aanvullende (tandarts)verzekering uitbreiden? Of een hoger vrijwillig eigen risico? Meestal gaat de wijziging pas in op 1 januari van het volgende jaar. Alleen in de volgende situaties kunt u ook tijdens het jaar uw verzekering wijzigen:


Wanneer: Wat kunt u wijzigen:
Als uw kind 9 jaar wordt Tandartsverzekering van het kind. Kinderen die op 9 jarige leeftijd worden aangemeld, hebben na één jaar (op 10 jarige leeftijd) recht op orthodontie. Tot 10 jaar is de verzekering nog gratis.
Als uw kind 10 jaar wordt Tandartsverzekering van het kind. Het eerste jaar is er nog geen recht op orthodontie.
Als u 18 jaar wordt Soort Basisverzekering, de aanvullende verzekering, de tandartsverzekering, het vrijwillig eigen risico. U kunt ook alleen een eigen zorgpolis aanvragen.


Let op: geef de wijziging uiterlijk door in de maand die vólgt op de maand waarin u of uw kind jarig is. De wijziging gaat in op de 1e dag van de maand, volgend op de maand waarin u of uw kind jarig is.

Hoe geef ik de wijziging door?

Online via Mijn Menzis.

Belangrijk om te weten:

  • Als een wijziging niet geldt voor alle gezinsleden, vermeld dan duidelijk voor welke verzekerde(n) de wijziging bedoeld is.
  • Vermeld bij een wijziging altijd het verzekerdennummer en (indien van toepassing) het collectiviteitsnummer.

Wijzigingen doorgeven

Een wijziging kunt u online doorgeven via Mijn Menzis.

Log in op Mijn Menzis
Komt u er niet uit? Bel onze Klantenservice op 088 222 4040.

Wat wilt u wijzigen?

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.