regiovideo_wijkzorg

Samen in de wijkzorg

In Arnhem en omgeving kunnen mensen voor het aanvragen van wijkverpleging terecht bij Samen in de Wijkzorg. Verschillende zorgorganisaties werken hierin samen om via een speciale website zorgaanvragen voor wijkverpleging snel aan de juiste organisatie te koppelen. Cliënten weten zo sneller waar zij aan toe zijn als zij zorg nodig hebben en het scheelt de huisarts tijd en regelwerk. Presentatrice Bernice bezoekt wijkverpleegkundige Elise in Zevenaar, zij vertelt meer over dit project.

Sneller de juiste zorg

Een vaak voorkomend probleem bij de aanvraag van wijkverpleging is dat er veel organisaties moeten worden gebeld om geholpen te kunnen worden. Veel regelwerk. Dat is niet alleen vervelend voor de mensen die zorg nodig hebben, maar het zorgt ook voor druk op organisaties voor wijkverpleging en huisartsen. Daarom ondersteunt Menzis Samen in de wijkzorg, een website waar cliënten zelf maar o.a. ook huisartsen wijkverpleging kunnen aanvragen.

Zorg voor leefkracht | Podcast

Stelt u zich eens voor, u bent ziek. Dan wilt u zich beter voelen. Als u gezond bent, wilt u dat blijven. Maar hoe blijft u gezond, en waar vindt u die zorg? En hoe kan Menzis dat steuntje in de rug zijn wat u nodig heeft. Iedere week hoort u van podcast-host Kim hoe zij op zoek gaat naar leefkracht. U krijgt iedere week een verrassend antwoord. Hoe krijgt u bijvoorbeeld meer energie, scherpe tanden of u krijgt levensreddende tips. Benieuwd? Ga naar uw favoriete podcast-app, abonneer en luister!

Kies podcastkanaal

Zorg voor leefkracht - home