Mentaal fit

Samen met nieuwe kracht vooruit

 

De afgelopen tijd heeft nogal wat gevraagd van eenieder. Met voor velen onzekerheid, angst en verdriet tot gevolg. Dat kan de nodige weerslag hebben op je mentale gezondheid. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Menzis heeft een aantal artikelen en tips voor je op een rijtje gezet. Ook krijg je via SamenGezond tijdelijk een jaar lang gratis toegang tot verschillende online zelfhulpmodules.

Maaike Fischer

Mentaal fit blijven in turbulente tijden

Maaike Fischer is senior bedrijfszorg adviseur bij Menzis en moeder van drie kinderen. In haar persoonlijke, humoristische en eerlijke blog vertelt ze over haar drukke bestaan. Over haar werk-privébalans, de uitdagingen die ze daarbij ervaart én over de noodzaak van opladen na een drukke dag.

Lees Maaikes blog

Het nieuwe normaal: zo blijf je fit en vitaal

Het nieuwe normaal gaat gepaard met een andere manier van werken. Sommigen werken meer thuis, anderen zijn juist vaker van huis. Ook hebben we andere omgangsnormen dan voorheen en zien we elkaar minder. Hoe zorg je er dan voor dat je mentaal veerkrachtig blijft? Sonja van Hamersveld, van vitaliteit-organisatieadviesbureau Charly Green, legt uit en geeft tips. 
Lees het artikel

Het nieuwe normaal

Een jaar lang gratis mirro online zelfhulp modules voor jou

Als je mentale klachten ervaart, kan online zelfhulp uitkomst bieden. Stichting mirro ontwikkelde 19 modules die je inzicht geven in je eigen mentale gezondheid. Met tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Je krijgt nu tijdelijk een jaar lang gratis toegang tot alle cursussen. Een cadeautje van Menzis en SamenGezond.

Bekijk het aanbod

Weer rust in je hoofd

Veel mensen voelen zich wel eens onrustig en gestrest. Omdat ze vele aan hun hoofd hebben en snakken naar rust. Herken je dat? We hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet die je daarbij kunnen helpen. Zoals niet te vaak het nieuws checken, singletasken in plaats van multitasken en meer. 

Download het artikel

Vrouw op het strand
Jeroen Schaapveld

Vergroot je mentale weerbaarheid, juíst nu

Jeroen Schaapveld (senior adviseur bedrijfszorg bij Menzis) vertelt. Over het vinden van zijn structuur in deze veranderende wereld. Ook deelt hij enkele oefeningen en tips die daarbij kunnen helpen.

Lees Jeroen's blog

Themapagina voor hr- en vitaliteitsprofessionals

Bent u een hr- of vitaliteitsprofessional? Bekijk dan onze speciaal daarvoor ingerichte themapagina. 

Bekijk de pagina