Nieuws 2022

Nieuws

 • 29 december 2022

  Graciela helpt klanten sneller de juiste zorg te vinden

  Steeds meer mensen die zorg nodig hebben en steeds minder mensen die zorg verlenen. Het resulteert in langere wachttijden voor klanten. Zelf op zoek naar een zorgaanbieder waar je eerder terecht kunt is eigenlijk geen doen. Zorgadvies van Coöperatie Menzis helpt klanten hiermee. Met resultaat: in 2021 leverde bemiddeling de klant een gemiddelde tijdswinst van 81 dagen op. Graciela Gadzeva (32) helpt als zorgadviseur klanten sneller zorg te vinden. In dit interview vertelt ze hoe dit in zijn werk gaat.

  lees meer

 • 27 december 2022

  Hulp bij stoppen met roken nu beschikbaar voor mensen met zware tabaksverslaving

  Tabaksverslaving is de belangrijkste te voorkomen oorzaak van ziekte en vroegtijdig overlijden in ons land. Tot op heden is tabaksverslaving nog geen onderdeel van de specialistische verslavingszorg. Mensen die vanuit een medische noodzaak móeten stoppen met roken, zoals longpatiënten of zwangere vrouwen en die niet van het roken afkomen, vallen vaak tussen wal en schip.

  lees meer

 • 23 december 2022

  Contractverlenging Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij

  Menzis heeft de samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij verlengd.

  lees meer

 • 23 december 2022

  Uitkomst onderzoek klantenpanel: Kwaliteit klantenservice belangrijker dan premie

  De Ledenraad, het belangrijkste adviesorgaan van Menzis die de koers bepaalt van onze coöperatie, heeft onder het klantenpanel een onderzoek verricht om te polsen wat verzekerden waarderen aan Menzis en wat er beter kan.

  lees meer

 • 14 december 2022

  Het is de politiek die bepaalt hoeveel geld er naar de zorg gaat, niet de verzekeraar

  Door Wouter Bos Voorzitter Raad van Bestuur Coöperatie Menzis De zorgverzekeraar wordt ten onrechte weggezet als een kostenpost, is mijn mening. In het huidige zorgstelsel houdt de verzekeraar de kosten voor de premiebetaler juist behapbaar.

  lees meer

 • 9 december 2022

  Driekwart patiënten hoeft niet meer naar oogarts dankzij "Oogvallei"

  De vraag naar oogzorg groeit enorm, mede door de vergrijzing en toenemende behandelmogelijkheden. Sinds 2019 werken zorgverleners in de regio Gelderse Vallei samen in het project “Oogvallei, samen werken aan de beste oogzorg”.

  lees meer

 • 8 december 2022

  Menzis ondertekent de nieuwe Green Deal Duurzame Zorg

  Vandaag ondertekende Menzis de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ‘Samen werken aan duurzame zorg’. De Green Deal is opgesteld door verschillende (branche)partijen uit de zorg, waaronder zorgverzekeraars, met als doel de zorgsector de komende vier jaar verder te verduurzamen.

  lees meer

 • 24 november 2022

  Eén voordeur voor mensen met ernstige geestelijke gezondheidsklachten in regio Ede

  “Hoe kunnen we cliënten met complexe psychiatrische aandoeningen sneller goed helpen?” Dit is de centrale vraagstelling in de samenwerking ‘ggz Buiten de Lijntjes’, waar Coöperatie Menzis deel van uitmaakt.

  lees meer

 • 24 november 2022

  Enschedese Maatwerkroute oplossing bij complexe problematiek gezinnen

  Voor het grootste deel van de Enschedese inwoners die een beroep doen op ondersteuning, zoals een uitkering van de Participatiewet of Wmo, werkt de huidige wet- en regelgeving heel goed. In een relatief klein aantal gevallen is echt maatwerk nodig, omdat mensen via het geldende beleid van de drup in de regen belandt.

  lees meer

 • 17 november 2022

  Dit was Half Uurtje Door Je Buurtje 2022

  Op 13 en 14 november organiseerden de Bas van de Goor samen met Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk voor de derde keer op rij een Half Uurtje Door Je Buurtje in het kader van Wereld Diabetes Dag (14 november).

  lees meer

 • 12 november 2022

  Zorgpremie Menzis 2023 stijgt met € 8 euro per maand

  Menzis gelooft dat de zorg nu gebaat is bij meer samenwerking en minder concurrentie.

  lees meer

 • 10 november 2022

  Nextkidney start crowdfundingsactie voor draagbare kunstnier

  Deze week is Nextkidney, een initiatief van de Nierstichting, van start gegaan met een crowdfundingsactie voor de financiering van de volgende fase van ontwikkeling voor een draagbare kunstnier. Na de start in 2014 is de kunstnier inmiddels af en wordt de testfase voorbereid. Om deze en de volgende fases te kunnen bekostigen is geld nodig.

  lees meer

 • 26 oktober 2022

  Doe mee met Half Uurtje Door Je Buurtje

  Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Samen met onze partners de Bas van de Goor Foundation, Novo Nordisk en SamenGezond organiseren we Half Uurtje Door Je Buurtje op 13 en 14 november. Dit jaar is de derde editie.

  lees meer

 • 19 oktober 2022

  Bezoek Kuipers aan Eerstelijns Centrum Tiel

  In het IZA is onder meer afgesproken om de eerstelijn te versterken en dat zorg meer gericht moet zijn op gezondheid. De rol van de huisarts is daarin ontzettend belangrijk, maar huisartsen hebben het IZA (nog) niet ondertekend.

  lees meer

 • 13 oktober 2022

  4Mijl brengt veel mensen in beweging

  18.500. Zoveel mensen deden mee aan de Menzis 4Mijl en de 4Mijl4you in Groningen afgelopen weekend. En hiermee bracht de 4Mijl 18.500 mensen in beweging. Iets waar Coöperatie Menzis veel belang aan hecht.

  lees meer

 • 12 oktober 2022

  PGB Portaal 2.0 nu voor klanten van Menzis Zorgkantoor in gebruik

  Vanaf vandaag, 12 oktober, is ook Menzis Zorgkantoor volledig over op het nieuwe PGB Portaal. Het persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee iemand die zorg nodig heeft zelf (of met hulp van een vertegenwoordiger) de zorgverleners kan inhuren.

  lees meer

 • 23 september 2022

  VWS bezoekt Coöperatie Menzis

  Op 21 september bezocht een delegatie van VWS Coöperatie Menzis. Het onderwerp was preventie in het zorgstelsel.

  lees meer

 • 23 september 2022

  Coöperatie Menzis ondertekent Charter Diversiteit

  Afgelopen 22 september ondertekende Nicole Pijnenburg, directeur Informatievoorziening van Coöperatie Menzis, het Charter Diversiteit namens Menzis. Hiermee hebben we ons aangesloten bij SER Diversiteit in Bedrijf. Deze instantie ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een gemêleerd personeelsbestand en een inclusief bedrijfsklimaat.

  lees meer

 • 23 september 2022

  Coöperatie Menzis hijst de vlag voor duurzaamheid

  Vandaag hijst Coöperatie Menzis de vlag. Het is namelijk de nationale vlaggenactie van Sustainable Development Goals (SDG) Nederland. Op deze manier laat Menzis zien dat het duurzaamheid letterlijk hoog in het vaandel heeft. Vandaag hijst Coöperatie Menzis de vlag. Het is namelijk de nationale vlaggenactie van Sustainable Development Goals (SDG) Nederland. Op deze manier laat Menzis zien dat het duurzaamheid letterlijk hoog in het vaandel heeft.

  lees meer

 • 21 september 2022

  Prinsjesdag 2022

  De Troonrede en de plannen die het Kabinet op Prinsjesdag presenteerde, staan in het teken van de onzekere tijden en verschillende crises waaraan Nederland het hoofd moet bieden. De koopkrachtcrisis voor de inwoners van Nederland is er daar een van.

  lees meer

 • 20 september 2022

  Coöperatie Menzis wil vertrekken uit kantoorpand Wageningen

  Coöperatie Menzis heeft het voornemen om te vertrekken uit het kantoor aan de Lawickse Allee in Wageningen. Samen met de gemeente Wageningen worden verschillende scenario’s voor de locatie uitgewerkt.

  lees meer

 • 17 september 2022

  Integraal Zorgakkoord ondertekend door zorgverzekeraars

  Op 16 september ondertekende Zorgverzekeraars Nederland, mede namens Coöperatie Menzis, het Integraal Zorgakkoord (IZA), samen met andere zorgpartijen.

  lees meer

 • 16 september 2022

  Een decennium gezondheidswinst voor deelnemers van SamenGezond

  Promotieonderzoek toont aan: SamenGezond ook effectief in het bereiken van een betere gezondheid bij mensen met een lagere maatschappelijke positie.

  lees meer

 • 15 september 2022

  Minister Helder in gesprek over Leefplezierplan

  Afgelopen maandag bezocht minister Helder zorglocatie Vita van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM). Hier sprak ze met bewoners en trotse medewerkers over het Leefplezierplan voor de zorg. Het Leefplezierplan richt zich op het mooier maken van de laatste levensfase van mensen in de zorg.

  lees meer

 • 6 september 2022

  Cöoperatie Menzis kiest Robeco als partner voor het beheer van een duurzamere aandelenportefeuille

  Coöperatie Menzis heeft voor het beheer van haar innovatieve wereldwijde aandelenmandaat Robeco gekozen.

  lees meer

 • 22 juli 2022

  Wouter Bos in FT: "Ik heb vertrouwen in oplossing arbeidsmarktprobleem"

  Bestuursvoorzitter Wouter Bos laat vandaag in de Financiële Telegraaf (FT) zijn licht schijnen over de uitdagingen in de zorg die hem en Coöperatie Menzis de komende tijd staan te wachten. En deze zijn niet gering. “Het zorginfarct is al begonnen”, luidt de kop van het artikel.

  lees meer

 • 13 juli 2022

  Gedragsexpertise is sleutel tot effectief leefstijlbeleid

  Er moet meer aandacht zijn voor expertise van gedragsverandering bij het aanzetten tot een gezonde leefstijl. Daarom roept onze partner Lifestyle4Health op tot actie. 12 gerenommeerde gedragsexperts hebben hun naam verbonden aan deze oproep, die wij als Coöperatie Menzis onderschrijven.

  lees meer

 • 29 juni 2022

  Twentse Koers winnaar GemeenteDelers 2022

  Onder toeziend oog van vele burgemeesters, wethouders en raadsleden werd de Twentse Koers tot winnaar bekroond van de GemeenteDelers 2022 tijdens het VNG-jaarcongres op 29 juni. In de categorie Integrale Aanpak Zorg en Welzijn. Deelnemers aan deze landelijke wedstrijd zijn initiatieven van gemeenten om hun dienstverlening te verbeteren.

  lees meer

 • 24 juni 2022

  Van buurtsport tot fittest; MenzisFonds steunt leefkracht in regio

  Een Buddy Obstacle Run in Zutphen, waaraan íedereen kan meedoen. Fittesten voor burgers in Gelderse gemeenten. En buurtsport om Haagse volwassenen in beweging te brengen. Het zijn 3 initiatieven die dit jaar een bijdrage ontvangen van ons MenzisFonds. Gisteravond overhandigde onze CFRO Dirk Jan Sloots cheques aan 17 projecten uit de regio’s Midden, West en landelijk.

  lees meer

 • 23 juni 2022

  MT500: Coöperatie Menzis nummer 1 duurzaamste bedrijven

  Coöperatie Menzis is verkozen tot de nummer 1 van meest duurzame bedrijven in de verzekeringsbranche, in de MT500. Daar zijn we trots op! Dit jaarlijkse onderzoek naar de reputatie van de grootste Nederlandse bedrijven wordt uitgevoerd door MT/Sprout. In de sector Verzekeringen scoren we in de reputatie ranking een 4e plek (was 11). En in de lijst van 500 grootste bedrijven met de beste reputatie stijgen we bijna 200 plekken, naar positie 104.

  lees meer

 • 23 juni 2022

  10 jaar samenwerking KNLTB: terugblik met prachtige resultaten

  Na ruim 10 jaar is samenwerking tussen Coöperatie Menzis en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) beëindigd. Samen kijken we terug op ruim 10 jaar samenwerking met prachtige resultaten. Zo hebben we hebben 800.000 kinderen in beweging gebracht en is OldStars Tennis nu mogelijk bij 36 tennisverenigingen in heel Nederland.

  lees meer

 • 22 juni 2022

  Duurzame zorginkoop: medisch matras dat 100% herbruikbaar is

  Als wij zorg inkopen, speelt duurzaamheid een grote rol. Het is onderdeel van ons zorginkoopbeleid. En woorden zetten we om in daden. Want samen met zorgaanbieders maken we werk van CO2-reductie, duurzamer vastgoed en circulair gebruik van hulpmiddelen. Een actueel voorbeeld: circulaire uitleenmatrassen. “100% ervan kunnen we hergebruiken voor een nieuw matras”, vertelt onze zorgexpert Eelco Kruijning.

  lees meer

 • 16 juni 2022

  Boost aan beweging, zorg en leefomgeving dankzij projecten MenzisFonds

  Hoe krijgen we meer leefkracht en slimmere zorg in de regio? Het antwoord ligt dichtbij: bij de prachtige projecten van maatschappelijke organisaties. Zoals het ‘sociaal tuinieren’ van Stichting Present Achterhoek. En de maaltijdvoorziening van Thuisteam Twente. Ons MenzisFonds helpt dit soort initiatieven met een financiële bijdrage. Deze maand maken we bekend wie precies die ondersteuning ontvangen.

  lees meer

 • 16 juni 2022

  Meedoen met 4 Mijl van Groningen? Inschrijven kan vanaf nu

  Op zondag 9 oktober beleeft de Menzis 4 Mijl van Groningen zijn 35e editie. Tijdens het grootste loopfeest van Noord-Nederland rennen de deelnemers van Haren naar Groningen. Het evenement, waarvan Coöperatie Menzis partner is, werd vanmiddag feestelijk geopend op de Groningse Vismarkt. Inschrijven kan vanaf nu.

  lees meer

 • 16 juni 2022

  Geen tender zorgvergelijkers in 2022

  Coöperatie Menzis, CZ en Zilveren Kruis hebben zorgvergelijkers in mei 2022 gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker. Zodat consumenten net zo gemakkelijk zorgverzekeringen kunnen vergelijken op inhoud als op prijs. En zodat voor hen nog meer vergelijkingen op maat mogelijk zijn. We hopen hiervoor in 2023 een aangepaste tender te introduceren.

  lees meer

 • 15 juni 2022

  Apothekers in actie voor gezonde leefstijl

  Apothekers in Zoetermeer geven de komende maanden medicijnen mee in speciale tassen met de boodschap ‘We zijn zelf het medicijn’. Ze vragen hiermee aandacht voor het verband tussen leefstijl en dementie.

  lees meer

 • 14 juni 2022

  Menzis beste hybride werkgever van het jaar!

  Menzis is uitgeroepen tot de beste hybride werkgever van het jaar en ontving daarvoor de Zo Werkt Het Award. Jurylid Petrouschka Werther, directeur duurzame mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maakte dit op 14 juni bekend.

  lees meer

 • 2 juni 2022

  Schouders onder duurzame samenleving

  De negatieve invloed die we als mens hebben op de aarde, wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. Het heeft onze aandacht én actie nodig. Voor een duurzame samenleving. Ook Coöperatie Menzis zet de schouders onder verduurzaming. Met ons beleid en onze activiteiten belasten we maatschappij en milieu minder, en stimuleren we gezondheid en welzijn.

  lees meer

 • 31 mei 2022

  Als eerste zorgverzekeraar stopt Menzis met beleggingen in fastfood

  Ook met onze beleggingen willen we impact maken op goede gezondheid en welzijn. Alle reden dus voor Coöperatie Menzis om te stoppen met beleggen in fastfood. Vorig jaar al maakten we het plan hiervoor. En begin dit jaar stapten we uit McDonald’s. Nu doen we dat ook bij Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Coca-Cola. Als eerste zorgverzekeraar.

  lees meer

 • 25 mei 2022

  Samen in beweging tijdens de OldStars VitaliteitSpelen

  Van 16 tot en met 20 mei kwamen ouderen in het hele land in beweging tijdens de OldStars VitaliteitSpelen. Dit initiatief van onze partner het Nationaal Ouderenfonds brengt de lichamelijke en sociale voordelen van bewegen extra onder de aandacht.

  lees meer

 • 18 mei 2022

  Zorgverzekering straks nog meer op maat vergelijken

  Zorgverzekeraars CZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben vergelijkers van zorgverzekeringen gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwe of verbeterde zorgvergelijker. Zo wordt het vergelijken van zorgverzekeringen voor consumenten op inhoud net zo makkelijk als het vergelijken op prijs. En zijn nog meer vergelijkingen op maat mogelijk.

  lees meer

 • 13 mei 2022

  Uniek aanbod in gemeente Veendam helpt inwoners met een gezonde leefstijl

  In gemeente Veendam zijn drie praktijken gestart met de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). De praktijken Fysio Topzorg, Fysiotherapie Torenstraat en Isabelle Blaes zetten zich samen met de gemeente in voor een gezonde leefstijl. Uniek in Noord Nederland, omdat er in één gemeente drie verschillende beweegprogramma’s worden aangeboden.

  lees meer

 • 13 mei 2022

  Met Samen voor Herstel pakt cliënt weer eigen regie

  Herstellen voor mensen met ernstige psychische aandoeningen, dankzij een sterk ondersteunend netwerk. Dat is de inzet van Samen voor Herstel in de provincie Groningen. De pilot hiervan was succesvol. Daarom hebben de betrokken partijen besloten herstelgericht werken naar de werkpraktijk te brengen. Dit is bezegeld met een convenant.

  lees meer

 • 11 mei 2022

  Collectiviteiten blijven bestaan, collectiviteitskorting op Basisverzekering vervalt

  De Eerste Kamer heeft op 10 mei ingestemd met het wetsvoorstel waarin de collectiviteitskorting wordt afgeschaft. Hierdoor mag er vanaf 1 januari 2023 geen collectiviteitskorting meer gegeven worden op de Basisverzekering. De korting op de aanvullende en tandverzekeringen blijft bestaan.

  lees meer

 • 2 mei 2022

  Ouderen in beweging tijdens VitaliteitSpelen

  Een week boordevol beweegactiviteiten voor ouderen. Dat is de strekking van de OldStars VitaliteitSpelen. Van 16 tot en met 20 mei kunnen ouderen door het hele land in beweging komen. Dit initiatief van onze partner het Nationaal Ouderenfonds brengt de lichamelijke en sociale voordelen van bewegen extra onder de aandacht.

  lees meer

 • 22 april 2022

  Zorgverbetering en kostenbesparing door langetermijnafspraken Menzis en UMCG

  De langetermijnafspraken die Coöperatie Menzis en UMCG in 2017 met elkaar maakten, hebben hun vruchten afgeworpen voor beide organisaties, patiënten en verzekerden. In plaats van ieder jaar opnieuw onderhandelen over het af te sluiten contract, hebben Menzis en UMCG in 2017 een meerjarenovereenkomst voor 5 jaar afgesloten.

  lees meer

 • 21 april 2022

  Media-aandacht beleggingen zorgverzekeraars in fastfoodketens

  Vandaag wordt in diverse landelijke media-aandacht besteed aan het beleggingsbeleid van zorgverzekeraars en pensioenfondsen in fastfoodketens. Aanleiding van deze media-aandacht is de wens van de overheid om nieuwe fastfoodketens aan banden te leggen.

  lees meer

 • 14 april 2022

  ‘Onze wens? Mensen helpen naar een schuldenvrij bestaan’

  Mensen helpen naar een schuldenvrij bestaan. Door minder versnippering in de schuldhulpverlening. Zodat de drempel om hulp te zoeken, lager wordt. Coöperatie Menzis wil zich hiervoor hard maken. Daarom sluiten we ons aan bij NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Met de samenwerking kunnen we klanten die geldzorgen hebben, makkelijk doorverwijzen naar ondersteuning.

  lees meer

 • 7 april 2022

  Handen ineen om mensen met diabetes in beweging te brengen

  Het grootste beweegprogramma voor mensen met (pre)diabetes. Dat is wat de Bas van de Goor Foundation, Novo Nordisk en Coöperatie Menzis willen bereiken. Op 6 april tekenden Bas van de Goor van de Bas van de Goor Foundation, Ruben Wenselaar voorzitter Raad van Bestuur van Menzis en Sanne Groenemeijer, general manager van Novo Nordisk een intentieverklaring waarin ze samen de handen ineen sloegen om deze ambitie te bekrachtigen.

  lees meer

 • 4 april 2022

  Voorzitter Ruben Wenselaar neemt afscheid van Coöperatie Menzis

  Bijna 20 jaar werkte hij voor Coöperatie Menzis en voorgangers. Waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. Deze week neemt Ruben Wenselaar afscheid. In een interview met Het Financieele Dagblad noemt hij 2 dingen ‘buitengewoon inwisselbaar’: ons zorgstelsel én hijzelf als bestuurder.

  lees meer

 • 30 maart 2022

  Coöperatie Menzis publiceert zorginkoopbeleid 2023

  Duurzaam toegankelijke én betaalbare zorg voor alle verzekerden. Dat is waar Coöperatie Menzis, samen met zorgaanbieders, elke dag aan werkt. Dat doen we onder andere via onze zorginkoop. Vandaag, donderdag 31 maart, publiceren we het zorginkoopbeleid 2023 voor 13 zorgsoorten.

  lees meer

 • 24 maart 2022

  Lange wachttijden voor zorg? Wachtlijstbemiddeling helpt

  Lang moeten wachten op zorg. Door corona en personeelstekorten is dit steeds vaker de realiteit. Als Coöperatie Menzis kunnen we onze klanten helpen. In 2021 hebben ruim 8.000 verzekerden onze zorgverzekeraars Menzis en Anderzorg gevraagd om wachtlijstbemiddeling. Van hen hebben we 88% kunnen bemiddelen naar een zorgverlener waar zij eerder terechtkonden. Deze bemiddeling leverde een gemiddelde tijdswinst op van 81 dagen.

  lees meer

 • 24 maart 2022

  Iedereen heeft recht op zorg; vluchteling of niet

  De oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. De beelden en de berichten, die hierover verschijnen in het nieuws, raken ons. Of je er nu zelf familie of vrienden hebt wonen, of op een andere manier met hen verbonden bent. Ook Coöperatie Menzis zet zich in: voor zorg die hard nodig is.

  lees meer

 • 21 maart 2022

  Coöperatie Menzis zet fors deel reserves in voor betaalbare premie

  Net als 2020 was vorig jaar een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen hadden impact op onze maatschappij, de gezondheidszorg en onze organisatie. Door onze gezonde financiële positie konden we in 2021 wel flink inzetten vanuit onze reserves. En zo de premiestijging voor onze verzekerden beperken. Het leidde tot een negatief resultaat van € 107 miljoen.

  lees meer

 • 17 maart 2022

  Innovaties voor slimmere zorg vallen in prijzen tijdens Health Valley Event

  De zorg in ons land kent grote uitdagingen. Want steeds meer mensen hebben zorg nodig, terwijl er steeds minder mensen zijn om die te verlenen. Dat vraagt om verandering. En bijvoorbeeld zorginnovaties kunnen daarbij helpen. Veel zorgaanbieders maken er al werk van. Het bewijs gaf deze week het Health Valley Event, met 2 prijzen voor innovatieve zorg.

  lees meer

 • 28 februari 2022

  Voor maatschappelijke organisaties met leefkrachtig idee: MenzisFonds 2022

  Van groente telen voor de Voedselbank tot zwerfvuil rapen. En van zingen bij langdurige COVID tot jeu-de-boulen voor ouderen. Deze en andere activiteiten voor meer leefkracht hebben in 2021 een bijdrage gekregen van ons MenzisFonds. Ook dit jaar kunnen projecten een beroep doen op het fonds. Aanmelden kan tot en met 10 april.

  lees meer

 • 23 februari 2022

  Gemeente Eemsdelta zet volledig in op preventie

  Nieuwe gemeente Eemsdelta timmert aan de weg op het gebied van preventie. De gemeente koppelt in samenwerking met Coöperatie Menzis het sociale domein aan leefstijlprogramma’s. Een verbinding die zijn vruchten afwerpt, zegt Ruald de Vries, beleidsmedewerker in de gemeente.

  lees meer

 • 16 februari 2022

  Geschikt voor iedereen: de Menzis Twee van Enschede

  De eerste editie van de Twee van Enschede, het laagdrempelige wandelevenement van twee Engelse mijl (3,2 km) in het centrum van Enschede, was in 2019 direct een succes. Op zaterdagavond 23 april wordt de tweede editie georganiseerd, dit keer met een nieuwe naam: de Menzis Twee van Enschede. Hiermee blijft Enschede Marathon, die op 24 april haar 75e verjaardag viert, zich ontwikkelen.

  lees meer

 • 14 februari 2022

  Gratis hulp voor gezonde leefstijl in Wageningen

  Inwoners uit Wageningen, die aan de slag willen met hun gezondheid, krijgen vanaf april gratis hulp van een leefstijlcoach. Speciaal voor mensen met een laag inkomen en overgewicht start dan het programma CooL. De gemeente, Sportservice Wageningen en Coöperatie Menzis hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

  lees meer

 • 2 februari 2022

  Minder pufjes, meer lucht

  Het gebruik van inhalatoren (pufjes) is in Twente enorm verbeterd. Dat komt door een nieuwe, gezamenlijke werkwijze van zorgaanbieders. Resultaat: de patiënten gebruiken hun pufjes beter en hebben meer lucht met minder medicatie.

  lees meer

 • 31 januari 2022

  Wouter Bos nieuwe bestuursvoorzitter Menzis

  De Raad van Commissarissen heeft Wouter Bos (1963) per 1 mei 2022 benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van Coöperatie Menzis. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van Ruben Wenselaar, die Menzis sinds 2015 heeft geleid.

  lees meer

 • 26 januari 2022

  Bewegen in Het Hogeland: "Iedereen kan letterlijk instappen"

  Een jaar geleden begon een beweegprogramma in gemeente Het Hogeland. De gemeente en Menzis investeren in het beweegprogramma. Steeds meer komen hierdoor in beweging. Wat houdt het beweegprogramma in? En hoe staat het er nu voor? Beweegcoach Daniël Boekee en Jessica Oude Sogtoen van Huis voor de Sport Groningen praten ons bij over hoe het gaat op het Hogeland.

  lees meer

 • 14 januari 2022

  ‘Breed inzetten op gezondheidsplicht is nodig’

  Het regeerakkoord ligt na maanden van onderhandelen op tafel. Hierin staat een aantal punten die onze voorzitter Ruben Wenselaar positief stemmen. Maar er is ook nog een hoop werk te verzetten, zo schrijft hij in een blog voor Coincide.

  lees meer

 • 13 januari 2022

  Deltaplan tegen huisartsentekort in Twente levert kansrijke resultaten op

  Onbekend maakt onbemind. Dat is een van de redenen waarom zich zo weinig jonge huisartsen in Twente willen vestigen. Het probleem is groot en zeker op de korte en middellange termijn nauwelijks oplosbaar. Maar er gloort hoop aan de horizon.

  lees meer

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.