Podcast uit 2022 | Vers van Buiten

Vers van Buiten

Gaat u mee naar buiten? Kom in beweging! Want buiten ligt het plezier voor het oprapen en dat hoort in deze zesdelige podcastserie. U hoort hoe we wandelend, fietsend en zelfs buiten kokend de mooiste verhalen tegenkomen. Dus luister! Vers van buiten.

Zo vindt u de podcast

1. Kies hier uw favoriete Podcast-app

2. Scrol naar beneden en u vindt de serie in 2022.
3. Vers van buiten bestaat uit 12 afleveringen. Luister ze allemaal!
4. Abonneer u op het kanaal en luister wekelijks de nieuwste afleveringen.

Een verhaal van Hart tot Hart

Aflevering 1 | Op de fiets met Marly

Luister hoe we samen met Marly, die bij de Hartstichting werkt, zijn woon- werkroute fietsen vanaf Zoetermeer naar Den Haag. Marly verloor op jonge leeftijd zijn vader aan een hartaanval en ruilde zijn snelle baan in de reclamewereld in voor betekenisvoller werk bij de Hartstichting. In de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Uw Hart vertelt deze arts wat meestal de oorzaak is van hart- en vaatziekten en hoe u uw hart gezond houdt.

 

Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 1

Zwemmen met Zeewezens?

Aflevering 2 | Buitenzwemmen met Kirsten

Duik mee het Blauwe Meer in en luister hoe onze gast Kirsten, journalist en boekenschrijver, vertelt hoe zwemmen haar helpt om uit de dagelijkse sleur te stappen. Ook Ruth deelt haar verhaal: hoe bewegen haar hielp in een mentaal moeilijke periode. Tot slot hoort u in de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Mentale Gezondheid, dat inderdaad wetenschappelijk bewezen is dat bewegen effect heeft op uw mentale gezondheid. Duik mee en luister!


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 2

Met Diabetes het Bos in

Aflevering 3 | Mountainbiken met Jeroen

Terwijl de vogels fluiten en onze fietsen ratelen, verkennen we met Jeroen, die bij de Bas van de Goor Foundation werkt, de Gelderse Veluwe. Hij vertelt hoe hij sport en leeft met diabetes type 1. In de aanvullende aflevering: Karines Kijk op Diabetes hoort u meer over diabetes type 2 en wat bewegen met uw bloedsuikers doet. Ga naar uw Spotify of Aplle Podcast en luister!


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 3

Lekker (etend) in uw Vel

Aflevering 4 | Buitenkoken met Rosette

Rosette is een praatgrage natuurkok die ons meeneemt op wildpluk en ons een heerlijke gezonde maaltijd leert koken op een houtvuur. Ze vertelt ons wat voor impact kanker op haar leven en gezin heeft en hoe ze na haar chemo's weer lekker in haar vel kwam te zitten. Karine vertelt in haar aanvullende aflevering hoe bewegen helpt om lekkerder in uw vel te zitten of af te vallen.


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 4

Natuur op Recept?

Aflevering 5 | Natuur op Recept van Wandeldokter Frank

Huisarts Frank heeft als bijnaam De Wandeldokter. Vanuit zijn praktijk heeft hij een wandelclub opgericht, omdat hij gelooft in samen bewegen en de preventieve en helende werking van de natuur. Natuurlijk wandelen we een stukje op met hem en zijn wandelclub. Karine werd geïnspireerd door Frank en ging ook op zoek naar wetenschappelijke onderbouwingen van natuur en gezondheid. Haar inzichten hoort u in de extra aflevering.


Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 5

Op Jacobspad

Aflevering 6 | Lange afstandswandeling met Mieke

We sluiten deze podcastserie af met een bijzondere gast. Mieke is Kims moeder en neemt ons mee op pelgrimstocht naar Santiago. Ze vertelt over een voedselbos, een eigen camping en over het nut van hulp aannemen als het leven even tegenzit. Met deze laatste aflevering komt een ontroerend einde aan onze buitenavonturen. Dus luister ook de finale aflevering!

Meer weten?

Podcast Vers van Buiten - aflevering 6

Colofon

Makers en avonturiers: Ruth Koops van 't Jagt en Kim van den Bergh
Montage: Kim van den Bergh
Muziek, eindmontage en begeleiding: Renger Koning
Marketing en uitrol: Frank Booij
Advies: Elsmieke van Hoorn
Stem Menzis en SamenGezond: Dimitri Lambermont
Beeldmerk: Marc van den Herik