Concentratie

Tips voor meer focus en concentratie

 

Moeheid, verveling en een verlaagde productiviteit zijn tekenen van een verminderd concentratievermogen onder medewerkers. De open werkplekken en de hoeveelheid informatie die op een dag op ons af komt stellen het concentratievermogen van veel medewerkers flink op de proef. Wilt u weten wat u als werkgever kunt doen om de concentratie van uw medewerkers te verbeteren?

Verbeterde concentratie op de werkvloer

Wie zijn werk goed wil doen, moet zich kunnen focussen. Helaas hebben veel medewerkers in deze tijd van altijd 'aan' staan daar moeite mee. Bijna 1 op de 3 krijgt op een werkdag zoveel informatie binnen dat ze moeite hebben deze snel genoeg te verwerken. Ze zijn snel afgeleid en focus ontbreekt, wat kan leiden tot improductiviteit én ontevreden medewerkers. In dit artikel leest u wat u kunt doen om uw medewerkers helpen hun aandacht beter bij hun werk te houden. 

Lees 8 tips

Samen werken aan meer concentratie op de werkvloer?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Prikkels verstoren onze concentratie

"Twee soorten prikkels verstoren onze concentratie. Externe, veroorzaakt door de omgeving: pratende collega's naast het bureau, een bericht op de telefoon, het geluid van een mailbericht. Ons brein reageert daarop vanuit een reflex. Maar er zijn ook interne prikkels: flitsen van gedachten, dagdromen of zorgen die door je hoofd spoken. Ook dan ben je steeds even je aandacht kwijt."

- Stefan van der Stigchel
hoogleraar cognitieve psychologie 

Informatieovervloed leidt tot concentratieproblemen

Vrouw kijkt op haar telefoon

Bijna 3 op de 10 medewerkers ervaren informatieovervloed. Zij krijgen op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak moeite hebben dit snel genoeg te verwerken, zo blijkt uit onderzoek van het CBS. Wilt u meer lezen over de resultaten van dit onderzoek?

Lees meer

Wat levert duurzame inzetbaarheid op?

Lachende vrouw in bedrijfskantine

De samenleving vergrijst en personeel wordt ouder. Hen duurzaam inzetbaar houden is cruciaal. Voor de continuïteit en groei van uw bedrijf, voor een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Investeren in gezonde, flexibele en betrokken medewerkers is daarom van groot belang.

Lees meer

Hoe vitaal is uw organisatie? Doe de scan

Man op strand

De organisatiescan van Menzis helpt u de sterktes en uitdagingen in uw huidige gezondheidsbeleid inzichtelijk te maken. U ontvangt persoonlijk advies en rapportages op maat. Uit ervaringscijfers blijkt dat de productiviteit tot wel 5% stijgt en het verzuim met 15% kan dalen. 

Doe de scan

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice