Gezonde voeding en beweging

Help uw medewerkers fit het voorjaar in. Met tips en inspiratie om uw medewerkers te ondersteunen bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl.


De Menzis Leefkrachtadviseur

Leefkracht noemen we bij Menzis ook wel de positieve kracht van gezond leven. Daar helpen we uw medewerkers graag bij. Geheel gratis kunnen uw medewerkers een telefonische afspraak maken met de Menzis Leefkrachtadviseur, ongeacht of zij bij ons zijn verzekerd. Het telefoongesprek duurt ongeveer 30 minuten en is geheel gratis. Uw medewerkers kunnen het gesprek zelf aanvragen. Meer informatie en mogelijkheden voor aanmelden vindt u op de ondergenoemde pagina. 

Lees meer

Samen werken aan gezondere medewerkers?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. 

GLI

 

Gecombineerde Leefstijlinterventie aanbieden

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met ernstig overgewicht een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. De GLI is een traject van twee jaar en geeft begeleiding bij onder andere gezond eten en bewegen. Ook uw medewerkers kunnen baat hebben bij de GLI. Uw bedrijfsarts kan medewerkers die in aanmerking komen én verzekerd zijn bij Menzis direct een verwijzing geven voor de GLI. Hierover leest u meer in het artikel van PW. De proceskaart laat zien welke stappen u zet van de wens om de GLI aan te bieden tot de daadwerkelijke start van het traject.

Bekijk de proceskaart   Lees het artikel

Scalabor ging u voor! 

Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor is het eerste bedrijf in Nederland dat haar medewerkers een GLI incompany aanbiedt. “Wij willen vitaliteit goed op de kaart zetten en houden”, vertelt Cantor Barten, leidinggevende bij Scalabor. “Samen met de afdeling Vital-up is het gelukt om dit in gang te zetten en pakken we het steeds meer integraal aan. Het begin was zeker niet eenvoudig, maar vitaliteit leeft inmiddels echt, merken we. Medewerkers hebben het er makkelijk over, er zit geen taboe meer op." Groot voordeel voor de werkgever: de GLI bespaart veel kosten, omdat deze interventie door de basisverzekering van medewerkers wordt vergoed. 

Lees het artikel

Met de leefstijlcoach gezond op het werk

Kom meer te weten tijdens het gratis webinar

Meer weten over kansen en aanpak van de GLI en het succes ervan bij Scalabor? Vital-up verzorgt, in samenwerking met Scalabor en Menzis, op 6 april 2021 van 13:30 - 15:00 uur een gratis webinar. Aanmelden? Dat kan! Vermeld dan uw naam, e-mailadres, functie en bedrijfsnaam volledig. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Hayke van Valburg via (06) 24 16 71 36.

Ja, ik meld me aan voor het webinar

SamenGezond

SamenGezond (op het Werk)

Thuis blijven, maar toch goed bezig blijven? Dansen, yoga, een work-out, korte wandeling of tuinieren:met de slimme beweegtips van SamenGezond kunnen uw medewerkers gewoon thuis aan hun leefstijl werken. Wilt u meer doen? Dan biedt SamenGezond op het werk mogelijk uitkomst. Dit is een toevoeging op het reguliere online gezondheidsprogramma SamenGezond en heeft als extra voordeel dat u zelf de gezondheidsthema’s kiest die bij uw medewerkers passen.

Naar SamenGezondMeer over SamenGezond op het Werk

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. 

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Gouden oor
Partner of Choice
Independer
SamenGezond