Rookvrije organisatie

Geef medewerkers een steuntje in de rug

 

De gezondheidsrisico's van roken zijn groot. Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers ondersteunen bij het stoppen met roken. Maar welke manier werkt het beste? En hoe pakt u dat aan?

Een goed anti-rookbeleid voor meer energieke medewerkers

Ongeveer een kwart van de medewerkers in Nederland rookt. Medewerkers ondersteunen bij het stoppen met roken levert naast voordelen voor uw medewerkers, ook voordelen op voor u als werkgever. Deze medewerkers hebben namelijk meer energie, presteren beter en verzuimen minder. Maar hoe kunt u als werkgever een succesvol stoppen met roken beleid voeren?

Download whitepaper

 

Samen werken aan een rookvrije organisatie?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

We steunen elkaar via WhatsApp

“Voor de training had ik al tientallen pogingen ondernomen om te stoppen met roken. Maar telkens ging ik, bijvoorbeeld na een feestje, weer voor de bijl. Sinds de cursus heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Sterker, ik kan nu naast een roker staan zonder de behoefte te hebben om er een te bietsen. Tijdens de training draait het om bewustwording. Waarom rook je eigenlijk? Hoe werkt dat? Het voordeel van stoppen met collega’s is het contact met elkaar. We appen regelmatig, vragen hoe het gaat. Dat geeft net die extra steun in de rug.”

- Marjolein de Winter
Ambulanceverpleegkundige en deelnemer

Verslavingsdeskundige Arie Dijkstra adviseert

Vrouw in het park

“Als mensen verzuchten hoe moeilijk het is om te stoppen, zeg ik: er zijn in Nederland al miljoenen mensen succesvol gestopt. Niet na de eerste poging, dat klopt. Organisaties kunnen hun medewerkers daarbij ondersteunen", zo vertelt verslavingsdeskunige Arie Dijkstra.

Lees verder

Ambulancezorg Groningen helpt hun medewerkers

Man werkt op pc

Steeds meer bedrijven helpen medewerkers bij het stoppen met roken. Zo ook Ambulancezorg Groningen, waar ambulancechauffeurs en ambulanceverplegers af en aan rijden en er alles aan doen om patiënten ter plekke de juiste zorg te bieden en te vervoeren.

Lees verder

Wat levert stoppen met roken op?

Lachende vrouw in bedrijfskantine

Wilt u ook op het werk uw medewerkers helpen om te stoppen met roken? Menzis kan u daarbij ondersteunen. We bieden meerdere methodes aan, zoals de groepscursussen van Sinefuma en Allen Carr. 

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe te sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice