Stress op de werkvloer

Beter voorkomen dan genezen

 

De hardwerkende Nederlander laat zich niet snel kennen; maar liefst 88 procent werkt gewoon door wanneer ze stress ervaren. Toch hebben de werkende Nederlanders wel last van de hoge werkdruk en gebrek aan tijd om deadlines te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Menzis onder 1.000 werkende Nederlanders. Werkgevers kunnen meer doen om medewerkers te helpen stress tegen te gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Strakke deadlines, angst om hun baan te verliezen, privéproblemen: het zijn slechts enkele voorbeelden van uiteenlopende redenen waardoor ook uw medewerkers stress kunnen ervaren. Maar liefst tweederde van de werkende Nederlanders slaapt slechter door stress. Ze zijn minder productief en lopen meer kans op uitval. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Lees in ons whitepaper wat u als werkgever kunt doen om werkstress bij uw medewerkers te voorkomen. 

Lees het whitepaper

Samen werken aan minder stress?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Zorg voor een veilige sfeer

"Let op signalen bij een collega. Gedraagt hij zich anders, werkt hij bijvoorbeeld langer door, maakt hij meer fouten, ziet hij er moe uit, is hij stiller dan anders? Vraag ook regelmatig: ‘Hoe gaat het nou écht met je? Loop je ergens tegenaan? Heb je iets nodig?’ Zorg daarnaast voor een veilige sfeer op het werk, zodat medewerkers makkelijker praten over hun problemen, onzekerheden en angsten.”

- Steven Verbeek
Coach bij Open en Eerlijk Coaching

Nederlander werkt door met stress

Man op kantoor

Hoewel veel Nederlanders doorwerken bij stress, wil dat niet zeggen dat ze geen klachten ervaren. Zo bleek uit onderzoek van Menzis onder 1.062 werkende Nederlanders. Een coach, stoelmassage of cursus mindfulness kan verlichting bieden.

Lees meer

 

Hond op de werkvloer

Hond op de werkvloer

Bedrijven die er één hebben, zijn vaak laaiend enthousiast: een kantoorhond. Prof. dr. Marie-Jose Enders (hoogleraar mens-dierrelaties aan de Open Universiteit in Heerlen) legt uit waarom een hond op de werkvloer stressverlagend werkt. 

Lees meer

 

Veelvoorkomende stresstriggers

Man en vrouw op kantoor

Bij de één wordt stress veroorzaakt door te veel uitdaging, bij de ander juist door een gebrek eraan. De mate waarin iemand stress ervaart, is heel persoonlijk. Toch zijn er een aantal veelvoorkomende oorzaken die stress aanwakkeren.

Lees meer

 

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor u en uw medewerkers. Met tips, inspiratie en advies. Zo versterken we samen de leefkracht van uw medewerkers.

Aanmelden nieuwsbrief

Met het invullen van dit formulier geeft u Menzis toestemming om u nieuwsbrieven toe sturen. Zo ondersteunen we u in het versterken van de leefkracht van uw medewerkers. Afmelden kan eventueel via de link in de nieuwsbrief.

Vitaliteit en werk

Samen met u de leefkracht van uw medewerkers versterken is ons ultieme doel. Zo zijn uw medewerkers optimaal duurzaam inzetbaar en staat uw organisatie sterk. Weten wat u kunt doen? We vertellen u er graag meer over. 

Ontdek wat u kunt doen

Meer blogs

Meer kennis en inspiratie hebben we voor u verzameld op onze uitgebreide blog. Met artikelen, interviews en onderzoeken over uiteenlopende thema's. Lees over wat u nog meer voor uw medewerkers kunt doen. 

Bekijk de blogomgeving

Strategisch advies

Met strategisch advies helpen we uw vitaliteitsbeleid graag een stap vooruit. Weten hoe we ook uw organisatie verder kunnen brengen? Lees er meer over op onze pagina en ga in gesprek met één van onze adviseurs.

Krijg strategisch advies

Gouden oor
Partner of Choice