Herstel heupprothese

Heeft u een heupprothese gekregen? Dan zijn bewegen en een gezond gewicht extra belangrijk. Hoe minder gewicht er op het kunstgewricht drukt, hoe beter het is. Hiervoor hebben wij tips en we helpen u graag om in beweging te komen.

Hulp van de fysiotherapeut

De Basisverzekering vergoedt noodzakelijke fysiotherapie in het geval van een heupprothese vanaf de 21ste behandeling. Heeft u een aanvullende verzekering, dan kan het ook zo zijn dat u eerdere behandelingen vergoed krijgt. Op de pagina over fysiotherapie kunt u daar meer over lezen.

Vergoedingen

De Basisverzekering vergoedt alle kosten die te maken hebben met uw behandeling: huisartsbezoek, de behandeling in het ziekenhuis en eventuele medicijnen of een second opinion. Wel betaalt u het eigen risico. Soms heeft u ook recht op andere vergoedingen, bijvoorbeeld voor:

Herstellen met SamenGezond

Na een behandeling of operatie zijn uw conditie en energiepeil vaak flink gedaald. Het lichaam is hard aan het werk om weer op kracht te komen. Voor uw herstel zijn bewegen en gezond eten erg belangrijk. Ons online gezondheidsprogramma SamenGezond helpt u daarbij.

Ontdek SamenGezond