Vergoeding vervoer in het buitenland

U moet er niet aan denken, maar wat als u ziek wordt of een ongeval krijgt in het buitenland? Als het nodig is regelt Menzis voor u vervoer naar een ziekenhuis of naar Nederland.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Bel altijd eerst met de Menzis ANWB alarmcentrale. Deze bepaalt welk vervoer u vergoed krijgt. Als het medisch noodzakelijk is, dan krijgt u een vergoeding uit uw Basisverzekering voor:

  • het ziekenhuis dat het dichtstbij is in het land van verblijf.
  • het ziekenhuis dat het dichtstbij is in een ander (omliggend) land.
  • een ziekenhuis in Nederland.

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende verzekering?

Vanuit uw aanvullende verzekering kan de Menzis Alarmcentrale meer voor u doen, bijvoorbeeld:

  • als een reisgenoot naar Nederland wil meereizen. Vindt de Menzis Alarmcentrale die begeleiding nodig, dan worden deze kosten vergoed.
  • als de verzekerde overlijdt in het buitenland, dan regelt de Menzis Alarmcentrale dat het stoffelijk overschot wordt vervoerd van de plaats van overlijden naar Nederland.

Indien niet aan bovenstaande voorwaarden voldaan wordt, kan er mogelijk een beroep gedaan worden op de reis- of uitvaartverzekering. Regel daarom voor vertrek een reisverzekering.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor vervoer in het buitenland: belangrijk om te weten

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

Bekijk ook

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.