Vergoeding vruchtbaarheidsbehandelingen

Er zijn verschillende behandelingen die u kunnen helpen om zwanger te worden. Bekende vruchtbaarheidsbehandelingen zijn onder andere IVF en ICSI.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen: belangrijk om te weten

Persoonlijk videogesprek

Heeft u een vraag waarover u liever persoonlijk contact hebt? Bij een videogesprek maakt u en afspraak om uw vragen te bespreken met een van onze ervaren medewerkers. Persoonlijk, veilig en wanneer het u uitkomt.

Maak een afspraak

Meer informatie over videogesprekken

Persoonlijk videogesprek over een vruchtbaarheidsbehandeling in Nederland

Heeft u een vraag over zwanger worden of vruchtbaarheidsbehandelingen in Nederland? We begrijpen dat u hier liever persoonlijk over praat. Bij een videogesprek maakt u een afspraak om al uw vragen te bespreken in een afgesloten online omgeving. Persoonlijk, veilig en wanneer het u uitkomt. We garanderen uw privacy en onze medewerkers weten hoe ze met vertrouwelijke informatie om moeten gaan.
De voordelen van een videogesprek:

  • U maakt een afspraak wanneer het u uitkomt
  • U krijgt persoonlijke aandacht van een medewerker
  • U hoeft geen extra programma’s te installeren, maar klikt eenvoudig op de veilige link die we u sturen

Maak een afspraak

Vrouw zit achter computer

Waar kan ik terecht?

U kunt voor een vruchtbaarheidsbehandeling naar een gecontracteerde IVF-kliniek. In onze Zorgvinder ziet u welke dat zijn.

U krijgt tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling te maken met twee ziekenhuizen/klinieken. In zogenoemde transportklinieken vinden alle behandelingen plaats ter voorbereiding van IVF en ICSI. Denk aan de voorlichtingsgesprekken, de echo's en de eicelpunctie. De volgende stappen zoals bevruchting en terugplaatsing vinden plaats in de IVF-kliniek. Ook de handelingen in de transportklinieken worden door Menzis vergoed conform de verzekeringsvoorwaarden.

KI(D), OI & IUI
Hiervoor kunt u naar een gynaecoloog of uroloog gaan.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.

Contact met Zorgadvies

Heeft u vragen over een ziekte of behandeling, het kiezen van een zorgaanbieder of wachttijdbemiddeling? Onze zorgadviseurs helpen u graag. Kijk voor meer informatie op onze Zorgadvies pagina.