Waarom kiezen voor Menzis?

Vrouw houdt baby in de lucht

Bent u verzekerd bij Menzis, dan mag u vertrouwen op goede en betaalbare zorg. Maar onze verzekering helpt u ook bij een gezonde leefstijl. Bekijk hieronder de voordelen van uw keuze voor Menzis.

Bereken uw premie
Vrouw houdt baby in de lucht

SamenGezond

2 mensen fietsen in een bos

Gezond leven, het wordt steeds belangrijker. Heeft u motivatie nodig? Met het weekdoel brengt SamenGezond mensen dagelijks in beweging en u wordt er ook nog voor beloond. Elke week weer! SamenGezond helpt u om meer te bewegen én dit vol te houden. Het enige wat u daarvoor nodig hebt, is onze gratis app. 

Ontdek SamenGezond

De Menzis app

Jonge vrouw neemt foto van document met telefoon

De Menzis app heeft nu meer mogelijkheden dan ooit. En werkt heel eenvoudig. Altijd inzicht in uw zorgverzekering.

  • Altijd inzicht in declaraties en betalingen.
  • Uw zorgpas altijd bij de hand.
  • Contact opnemen vanuit de app.

Ontdek de Menzis app

Ook in 2021 kunt u in alle ziekenhuizen terecht!

Verpleegsters in ziekenhuis

Ook in 2021 kunt u in alle ziekenhuizen terecht. Door corona zijn de wachttijden in ziekenhuizen soms wat langer, moet u misschien verder reizen of krijgt u op een andere manier uw zorg, bijvoorbeeld digitaal. Heeft u hierbij hulp bij nodig? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies.

Ontdek alle wijzigingen in de zorgverzekering

Nieuw: FysioZelfCheck app

FysioZelfCheck is een app ontwikkeld door en van fysiotherapeuten. De app biedt informatie, tips en oefeningen voor mensen met milde klachten aan het bewegingsapparaat, zoals pijnlijke schouders, lage rugpijn of klachten bij/na het sporten. U krijgt bij Menzis gratis toegang tot deze handige app.

Ontdek de app

Wachtlijstbemiddeling

Man in ziekenhuis met verpleegster

Heeft u zorg nodig? En moet u lang wachten? Zeker in de huidige tijd met Covid kan dat helaas voorkomen. We kunnen u helpen met wachtlijstbemiddeling. Ons team van zorgadviseurs staat voor u klaar. Gemiddeld lukt het uw wachttijd met 48 dagen te verkorten. Wachtlijstbemiddeling is gratis en gaat nooit ten koste van andere patiënten.

Zorg voor de regio

2 vrouwen op een bankje in het park

In de 5 regio's waar de meeste van onze klanten wonen, werken we actief en nauw samen met gemeenten en andere betrokkenen. En we spannen ons in om mensen in hun leefkracht te versterken. Deze aanpak maken we regionaal op maat.

De Leefkrachtadviseur

Heeft u vragen over gezonder leven? Bijvoorbeeld een vraag over stoppen met roken, het aanpakken van overgewicht of het verminderen van stress? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan met de Menzis Leefkrachtadviseur. Deze helpt u met uw gezondheidsvraag en bespreekt de mogelijkheden die bij uw situatie passen. Een gesprek met de Leefkrachtadviseur is gratis en vrijblijvend.

Gratis online cursussen

Foto van een oudere vrouw achter een laptop

We zijn tegenwoordig steeds meer online. We werken op afstand, zien elkaar virtueel en ook leren gebeurt steeds vaker online. SamenGezond biedt tijdelijk veel online cursussen gratis aan. Bijvoorbeeld de cursus grip op coronastress of de cursus werk en gezin in balans.

Allen Carr - Stoppen met roken

Dat stoppen met roken letterlijk van levensbelang is, weten we. Want tabaksverslaving veroorzaakt bijvoorbeeld COPD, longkanker en hart- en vaatziektes. Menzis vergoedt daarom de Allen Carr-methode voor verzekerden die willen stoppen met roken.

Bekijk de vergoeding

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Man en vrouw op de fiets

De Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de levensstijl. Het doel is onder andere om af te vallen en een betere kwaliteit van leven te krijgen. Het programma bestaat uit een intake en coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten.

Meer informatie over de GLI

Ruim aanbod voor mantelzorgers

Vrouw met mantelzorger

We hebben ruim mantelzorgaanbod. Zo zijn er vergoedingen in de aanvullende verzekeringen voor:

Ook kunt u tot 1 januari gratis de zelfhulpmodule mantelzorg via SamenGezond volgen.

Excellente service

Menzis heeft dit jaar voor het eerst de Gouden Oor Niveau 3-erkenning ontvangen. Daarmee heeft Menzis het hoogste niveau van het Gouden Oor behaald. We luisteren naar de stem van de klant om te horen wat voor u belangrijk is.

Lees het hele bericht

4 redenen om te kiezen voor Menzis:

1. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk

Geld dat we overhouden, gebruiken we voor het verbeteren van de zorg. Ook houden we daarmee wettelijk verplichte reserves aan. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk. We gebruiken onze winst voor goede en betaalbare zorg voor iedereen.

Zo wordt de premie berekend

2. Iedereen is welkom: we selecteren niet op gezondheid of leeftijd

Iedereen heeft recht op goede en betaalbare zorg. Jong of oud, ziek of gezond. Daarom weigeren we niemand om zijn gezondheid of leeftijd. Dat geldt bij Menzis voor de Basisverzekering én voor de aanvullende- of tandartsverzekering. Iedereen is welkom.

Alles over uw zorgverzekering

3. Gezonder en fitter met Menzis SamenGezond

Menzis SamenGezond en de bijbehorende app helpen u bij het maken van gezondere keuzes. Met handige tips, inzicht in uw gezondheid en een online coach die u ondersteunt om uw gestelde doelen te halen.

Doe mee met SamenGezond

4. Goede zorg vinden die bij u past? We adviseren persoonlijk

Heeft u hulp nodig bij wachtlijstbemiddeling of een second opinion? Voor deze en vele andere zaken staat de Leefkrachtadviseur voor u klaar als gids in de zorg.

De Menzis Leefkrachtadviseur

independer
gouden oor
menzis app
  • Iedereen is welkom

We selecteren niet op gezondheid of leeftijd

  • Ook in 2021 kunt u in alle ziekenhuizen terecht!

Ontdek in de Zorgvinder per ziekenhuis welke afspraken zijn gemaakt

  • Lang wachten op een behandeling?

We kijken snel waar u terechtkunt

  • SamenGezond helpt bij een gezondere leefstijl

U wordt beloond bij een gezonde leefstijl

  • Altijd inzicht in uw zorgzaken

U regelt het met Mijn Menzis

  • Eenvoudig declareren

Dat doet u met onze handige app