Menzis - een goede keuze

Bent u verzekerd bij Menzis, dan mag u vertrouwen op goede en betaalbare zorg. Maar we helpen u ook bij een gezonde leefstijl. Bekijk hieronder de voordelen van uw keuze voor Menzis.

Hulp bij leefstijlvragen

Heeft u vragen over gezonder leven? Over stoppen met roken, afvallen of het verminderen van stress? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan met de Menzis Leefkrachtadviseur. Krijg hulp bij uw gezondheidsvraag en bespreek de mogelijkheden die bij uw situatie passen. Gratis en vrijblijvend!

Ontmoet de Leefkrachtadviseur

Stoppen met roken training

Dat stoppen met roken letterlijk van levensbelang is, weten we. Want tabaksverslaving veroorzaakt bijvoorbeeld COPD, longkanker en hart- en vaatziektes. Daarom is de Allen Carr's Easyway training gratis voor verzekerden die willen stoppen met roken.

Ik wil stoppen met roken

In beweging met SamenGezond

SamenGezond app

Gezond leven, het wordt steeds belangrijker. Heeft u motivatie nodig? Met het weekdoel brengt SamenGezond mensen dagelijks in beweging en u wordt er ook nog voor beloond. Elke week weer! Het enige wat u daarvoor nodig heeft, is de gratis SamenGezond-app. 

Ontdek SamenGezond

Afvallen met professionele hulp

Man en vrouw op de fiets

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen die willen werken aan een gezonde leefstijl. Door gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering zult u gewicht verliezen en een betere kwaliteit van leven krijgen. Het programma bestaat uit een intake en coaching.

Meer informatie over de GLI

Online zelfhulp cursussen

We zijn tegenwoordig steeds meer online. We werken op afstand, zien elkaar virtueel en ook leren gebeurt steeds vaker online. SamenGezond biedt diverse online zelfhulp cursussen aan die u inzicht geven in uw eigen mentale gezondheid. Bijvoorbeeld de cursus grip op coronastress of de cursus werk en gezin in balans.

Bekijk de cursussen

FysioZelfCheck app

FysioZelfCheck is een app ontwikkeld door en van fysiotherapeuten. De app biedt informatie, tips en oefeningen voor mensen met milde klachten aan het bewegingsapparaat, zoals pijnlijke schouders, lage rugpijn of klachten bij/na het sporten. U krijgt gratis toegang tot deze handige app.

Ontdek de app

Persoonlijk videogesprek

Jonge vrouw zit achter pc

Niet elk onderwerp is geschikt om telefonisch, per e-mail of chat te bespreken. Soms wilt u iemand die persoonlijke aandacht geeft en met u meedenkt. Daarom kunt u een videogesprek inplannen met een van onze medewerkers. U videobelt dan eenvoudig en veilig via een link die u van ons ontvangt.

Plan een afspraak

Gratis wachtlijstbemiddeling

Man in ziekenhuis met verpleegster

Heeft u zorg nodig? En moet u lang wachten? Zeker in de huidige tijd met het coronavirus kan dat helaas voorkomen. Ons team van zorgadviseurs helpt u met wachtlijstbemiddeling. Gemiddeld lukt het uw wachttijd met 48 dagen te verkorten. Dit is gratis en gaat nooit ten koste van andere patiënten.

Meer over wachtlijsbemiddeling

Terecht in alle ziekenhuizen

Verpleegsters in ziekenhuis

Ook in 2021 kunt u in alle ziekenhuizen terecht. Door corona zijn de wachttijden in ziekenhuizen soms wat langer, moet u misschien verder reizen of krijgt u op een andere manier uw zorg, bijvoorbeeld digitaal. Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies.

Spreek een zorgadviseur

Zorg voor mantelzorgers

Vrouw met mantelzorger

We hebben ruim mantelzorgaanbod. Zo zijn er vergoedingen in de aanvullende verzekeringen voor:

Ook kunt u de zelfhulpmodule mantelzorg via SamenGezond volgen.

Actief in uw regio

2 vrouwen op een bankje in het park

In de 5 regio's waar de meeste van onze klanten wonen, werken we actief en nauw samen met gemeenten en andere betrokkenen. En we spannen ons in om mensen in hun leefkracht te versterken. Deze aanpak maken we regionaal op maat.

Dit doen we in uw regio

Snel inzicht met de Menzis app

Jonge vrouw neemt foto van document met telefoon

De Menzis app heeft nu meer mogelijkheden dan ooit. En werkt heel eenvoudig. Zo heeft u altijd en overal inzicht in uw zorgverzekering.

  • Altijd inzicht in declaraties en betalingen.
  • Uw zorgpas altijd bij de hand.
  • Contact opnemen vanuit de app.

Ontdek de Menzis app

Denk mee in ons klantpanel

Vrouw houdt baby in de lucht

Wat vindt u belangrijk? Denkt u graag mee over hoe Menzis haar klanten beter kan helpen? Dan willen we u graag uitnodigen voor ons klantpanel. U deelt anoniem uw mening in onderzoeken over bijvoorbeeld onze dienstverlening en inkoop van zorg. Zonder enige verplichting en wanneer het u uitkomt.

Ja, ik denk mee!

Dienstverlening aan klanten telt

Menzis heeft in 2020 het hoogste niveau van het Gouden Oor behaald. Het Gouden Oor stimuleert organisaties maximaal te luisteren naar hun klanten. Daarvoor onderzoekt de stichting elk jaar het luisterend vermogen van organisaties. We luisteren naar de stem van de klant om te horen wat voor u belangrijk is. 

Lees het hele bericht

4 redenen om bij Menzis te blijven:

1. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk

Geld dat we overhouden, gebruiken we voor het verbeteren van de zorg. Ook houden we daarmee wettelijk verplichte reserves aan. Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk. We gebruiken onze winst voor goede en betaalbare zorg voor iedereen.

Zo wordt de premie berekend

2. Iedereen is welkom: we selecteren niet op gezondheid of leeftijd

Iedereen heeft recht op goede en betaalbare zorg. Jong of oud, ziek of gezond. Daarom weigeren we niemand om zijn gezondheid of leeftijd. Dat geldt bij Menzis voor de Basisverzekering én voor de aanvullende- of tandartsverzekering. Iedereen is welkom.

Alles over uw zorgverzekering

3. Gezonder en fitter met SamenGezond

SamenGezond, een initiatief van Menzis, helpt u bij het maken van gezondere keuzes. Bijvoorbeeld bij afvallen, gezond eten, meer bewegen en omgaan met stress. Via de website en app krijgt u handige tips, inzicht in uw gezondheid en ondersteuning om uw gestelde doelen te halen.

Doe mee met SamenGezond

4. Goede zorg vinden die bij u past? We adviseren persoonlijk

Leefkracht staat voor de positieve kracht van gezond leven en mentale fitheid. Bij Menzis doen we er alles aan om de leefkracht van iedereen te versterken. Bijvoorbeeld met een gratis persoonlijk advies op maat van onze Leefkrachtadviseur.

De Menzis Leefkrachtadviseur

independer
gouden oor
Appscore Menzis 4.0