Meer bewegen

Door te bewegen blijft u actief en gezond. Of het nou wandelen, fietsen, tuinieren, dansen of sporten is: elke vorm van beweging telt. Ontdek waarom bewegen gezond is en welke beweging goed is. Wij helpen u daar graag mee.


Waarom is bewegen goed?

U wordt er fitter van, maar het kan ook preventief werken. Voldoende bewegen blijkt namelijk een belangrijke manier om de kans op het ontwikkelen van diabetes, hart- en vaatziekte en andere gezondheidsklachten te verkleinen. Kortom, actief door het leven gaan verbetert de vitaliteit en gezondheid, wat vroeg oud worden voorkomt.

3 tips om meer te bewegen

Liever persoonlijk advies?

Wilt u een luisterend oor? Iemand die samen met u kijkt naar het totaalplaatje van uw leefstijl en met u meedenkt over de beste aanpak? Krijg gratis en persoonlijk advies van een Menzis Leefkrachtadviseur.

  • Zoekt naar geschikte hulp in uw buurt
  • 30 minuten telefonisch advies, gratis
  • Speciaal voor u als Menzis-verzekerde

Maak een afspraak

Artikelen

7 minuten trainen is al genoeg

Met het doen van enkele oefeningen in slechts 7 minuten, kunt u al het effect bereiken van 1 uur matig bewegen. Bekijk onze snelle tussendoor-oefeningen.

Hoeveel stappen is gezond?

Vergeet die 10.000 stappen per dag. Die norm werkt lang niet voor iedereen. Ontdek hoeveel beweging nodig is voor uw gezondheid.

Soepel worden doet u zo

Yoga te ingewikkeld? Er zijn andere vormen van beweging waar u flexibel van wordt, met name stretchen. We geven u 5 oefeningen voor thuis.

Bewegen zonder pijn? 3 tips

Wie dagelijks pijn heeft, is niet zozeer bezig met genoeg bewegen op een dag, maar juist met bewegen zonder pijn. 

Met deze partners werken we samen 

Logo Bas van Goor Foundation
Logo Hartstichting
Logo Nationaal Ouderenfonds
Lifestyle4Health