Meer bewegen

Door te bewegen blijft u actief en gezond. Of het nou wandelen, fietsen, tuinieren, dansen of sporten is: elke vorm van beweging telt. Ontdek waarom bewegen gezond is en welke beweging goed is. Wij helpen u daar graag mee.

Waarom is bewegen goed?

U wordt er fitter van, maar het kan ook preventief werken. Voldoende bewegen blijkt namelijk een belangrijke manier om de kans op het ontwikkelen van diabetes, hart- en vaatziekte en andere gezondheidsklachten te verkleinen. Kortom, actief door het leven gaan verbetert de vitaliteit en gezondheid, wat vroeg oud worden voorkomt.

Beweeg ik genoeg?

De Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad laten zien hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid. Hierin staat:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter
  • Beweeg 150 minuten per week matig intensief 
  • Doe 2 keer per week spier en botversterkende activiteiten
  • En: voorkom veel stilzitten 

Lees meer op SamenGezond

Kom in beweging

Vrouwen wandelen

Wandel mee met de Bas van Goor Foundation

Menzis en de Bas van de Goor Foundation organiseren verschillende initiatieven gedurende het jaar om mensen in beweging te brengen, zoals de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en Half Uurtje Door je Buurtje. Wandelen is gezond en niet alleen voor mensen die diabetes hebben en kan altijd en op verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen een goede manier is om te starten met bewegen. U kunt ook meedoen!

Ik wandel mee 

Blijf samen bewegen met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds senioren om samen vitaal ouder te worden. De OldStars beweegvormen en inspiratie geven u de mogelijkheid om op uw eigen manier vitaal te blijven. Ook in uw buurt! Zo ervaart u de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en Menzis.

Ik wil meedoen


Beweeg elke week met Samengezond

Met SamenGezond helpen we deelnemers om in beweging te komen. Met het Weekdoel in de gratis app is dagelijks bewegen heel eenvoudig en werkt u in kleine stapjes naar een goed beweegpatroon. Dus sta op en doe ook mee!

Doe mee met het Weekdoel

3 tips om meer te bewegen

Liever persoonlijk advies?

Wilt u een luisterend oor? Iemand die samen met u kijkt naar het totaalplaatje van uw leefstijl en met u meedenkt over de beste aanpak? Krijg gratis en persoonlijk advies van een Menzis Leefkrachtadviseur.

  • Zoekt naar geschikte hulp in uw buurt
  • 30 minuten telefonisch advies, gratis
  • Speciaal voor u als Menzis-verzekerde

Maak een afspraak

Artikelen

Vrouw op hometrainer in sportschool

7 minuten trainen is al genoeg

Met het doen van enkele oefeningen in slechts 7 minuten, kunt u al het effect bereiken van 1 uur matig bewegen. Bekijk onze snelle tussendoor-oefeningen.

Collega's wandelen in lunchpauze

Hoeveel stappen is gezond?

Vergeet die 10.000 stappen per dag. Die norm werkt lang niet voor iedereen. Ontdek hoeveel beweging nodig is voor uw gezondheid.

Soepel worden doet u zo

Yoga te ingewikkeld? Er zijn andere vormen van beweging waar u flexibel van wordt, met name stretchen. We geven u 5 oefeningen voor thuis.

Stel fietst in het bos

Bewegen zonder pijn? 3 tips

Wie dagelijks pijn heeft, is niet zozeer bezig met genoeg bewegen op een dag, maar juist met bewegen zonder pijn. 

Meer tips over gezond leven?

Met deze partners werken we samen 

Logo Bas van Goor Foundation
Logo Hartstichting
Logo Nationaal Ouderenfonds
Lifestyle4Health