Vergoeding chirurgische ingreep bij overgewicht

Ernstig overgewicht kan in sommige gevallen minder worden met chirurgische ingrepen. Dit heet bariatrische chirurgie. Bijvoorbeeld een gastric bypass, sleeve gastrectomie, duodenal switch, maagband of een redo-operatie.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Voldoet u aan de voorwaarden en gaat u naar een gecontracteerde zorgaanbieder, dan valt het gehele traject onder de Basisverzekering. Ook de kosten van de screening, dus het eerste consult.

Bariatrische zorgaanbod

Menzis heeft bariatrische zorg ingekocht bij zorgaanbieders die voldoen aan kwaliteitseisen die gelden vanuit de landelijke wetenschappelijke vereniging voor bariatrisch chirurgen. Heeft u een verwijzing van uw huisarts voor deze zorg? Dan kunt via de Zorgvinder onder zorgsoort 'bariatrische zorg of overgewicht' de zorgaanbieders vinden die wij voor deze zorg hebben gecontracteerd. Gaat u naar een aanbieder waarmee Menzis een contract heeft afgesloten? Dan hoeft u vooraf geen toestemming te vragen aan Menzis.

Uw vergoeding voor een operatie bij overgewicht: belangrijk om te weten

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.