Vergoeding chirurgische ingreep bij overgewicht

Ernstig overgewicht kan in sommige gevallen minder worden met chirurgische ingrepen. Dit heet bariatrische chirurgie. Bijvoorbeeld een gastric bypass, sleeve gastrectomie, duodenal switch, maagband of een redo-operatie.

Jaar:

2021

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Voldoet u aan de voorwaarden en gaat u naar een gecontracteerde zorgaanbieder, dan valt het gehele traject onder de Basisverzekering. Ook de kosten van de screening, dus het eerste consult.

Uw vergoeding voor een operatie bij overgewicht: belangrijk om te weten

 • Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

  Een operatie die bedoeld is om gewicht te verminderen, noemen we een bariatrische operatie. Een bariatrische operatie, zoals maagband, gastric bypass of maagverkleining helpt mensen met ernstig overgewicht om weer naar een gezond gewicht te gaan. Een arts beslist via gesprekken en onderzoeken of u in aanmerking komt voor een operatie. Een bariatrische operatie is ingrijpend en niet zonder risico. Daarom komt niet iedereen in aanmerking voor deze operatie. Een bariatrische operatie valt onder ziekenhuiszorg.

  Voor alle vragen over bariatrische chirurgie, onder andere maagverkleining of gastric bypass, kunt u contact opnemen met een Menzis zorgadviseur. De zorgadviseur kan u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden en de vergoeding. De afdeling Zorgadvies is telefonisch bereikbaar op 088 222 40 42.

 • Wat wordt niet vergoed?

  Menzis vergoedt het plaatsen van een maagballon of een EndoBarriar niet uit de Basisverzekering.

 • Heb ik een verwijzing of toestemming van Menzis?

  U heeft vooraf toestemming van Menzis nodig:

  • als u de behandeling in het buitenland heeft.
  • voor de behandeling van een kind met morbide obesitas.

  U heeft een verwijzing nodig van de huisarts. Bekijk ook de Algemene voorwaarden voor vergoeding uit de Basisverzekering.

 • Wat als ik naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder ga?

  Als u naar een zorgaanbieder wilt gaan die geen contract met Menzis heeft, dan worden de kosten voor een deel vergoed. Dan kunt het beste eerst een offerte opvragen bij de zorgaanbieder en deze aan ons voorleggen.

 • Valt een chirurgische ingreep bij overgewicht onder het eigen risico?

  Ja, voor een chirurgische ingreep bij overgewicht geldt het eigen risico.

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.