Vergoeding dermatologie

Een dermatoloog kan u helpen bij allerlei huidaandoeningen. Voor behandeling door zo'n huidtherapeut heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Wat u vergoed krijgt, hangt af van welke huidproblemen u heeft.

Vergoeding uit de Basisverzekering of aanvullende verzekering

Wordt u voor behandeling van uw huid doorverwezen naar een dermatoloog voor lichttherapie voor psoriasis, eczeem of vitiligo? Dan valt de behandeling door een dermatoloog onder de vergoeding van medisch-specialistische zorg  Voor deze vergoeding uit de Basisverzekering geldt het eigen risicoLees meer over uvB-lichttherapie.

Andere huidbehandelingen

Voor verschillende andere huidbehandelingen is er vergoeding mogelijk uit de aanvullende verzekeringen:

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.