Wachttijden

Hoe snel kunt u terecht voor een behandeling of afspraak? Dat noemen we de wachttijd. De wachttijd van uw zorgaanbieder kunt u zelf eenvoudig online bekijken.

Hoe kunt u wachttijden bekijken?

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een zorgaanbieder waar u snel terecht kunt? Onze Zorgadviseurs helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op onze Zorgadvies pagina.

Landelijke normen voor wachttijd

We begrijpen dat u het liefst zo snel mogelijk terecht wilt voor uw behandeling of afspraak. Maar landelijk zijn er normen voor wachttijden afgesproken. Valt uw behandeling binnen deze wachttijd? Dan is het vaak niet mogelijk om een eerdere datum te regelen.

Bekijk de landelijke wachttijd per zorgsoort.

Contact met Zorgadvies

Heeft u vragen over een ziekte of behandeling, het kiezen van een zorgaanbieder of wachttijdbemiddeling? Onze zorgadviseurs helpen u graag. Kijk voor meer informatie op onze Zorgadvies pagina.

Video wachttijden in de zorg

Wachttijden in de zorg lopen op, hoe kan dat en wat doen we eraan?

Menzis ondersteunt ook verschillende regionale projecten van zorgaanbieders om wachtlijsten te verkorten. Bijvoorbeeld als het gaat om oogzorg en wachttijden in de GGZMoet u lang wachten op een behandeling? Misschien kunt u ergens anders sneller terecht. Onze Zorgadviseurs zoeken het voor u uit.

Ruim 13 weken wachttijdwinst door bemiddeling

Wachten op zorg. Het komt steeds vaker voor. De zorgadviseur van Menzis helpt mensen met wachtlijstbemiddeling. In 2023 hebben we voor circa 6.000 klanten de wachttijd ingekort met gemiddeld 92 dagen. Dat is een wachttijdwinst van maar liefst meer dan 13 weken!

Lees meer over deze resultaten

Zorg voor leefkracht - home

Podcast | Waar wacht u op?

Stelt u zich eens voor dat u moet wachten. Op een operatie. Voor uzelf, uw geliefde of voor uw kind. Wat doet u dan? Waar kunt u eerder terecht en hoe kan Menzis u helpen. Nieuwsgierig? Luister nu de podcast over wachtlijstbemiddeling