Wachttijden

Hoe snel kunt u terecht voor een behandeling of afspraak? Dat noemen we de wachttijd. De wachttijd van uw zorgaanbieder kunt u zelf eenvoudig online bekijken.


Hoe kunt u wachttijden bekijken?

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een zorgaanbieder waar u snel terecht kunt? Neem dan contact op met Zorgadvies via (088) 222 40 42.

Landelijke normen voor wachttijd

We begrijpen dat u het liefst zo snel mogelijk terecht wilt voor uw behandeling of afspraak. Maar landelijk zijn er normen voor wachttijden afgesproken. Valt uw behandeling binnen deze wachttijd? Dan is het vaak niet mogelijk om een eerdere datum te regelen.

Bekijk de landelijke wachttijd per zorgsoort.


Contact met Zorgadvies

Heeft u vragen over een ziekte of behandeling, het kiezen van een zorgaanbieder of regelgeving? Onze zorgadviseurs helpen u graag. Bel (088) 222 40 42 op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur voor het maken van een afspraak. 

Wachttijden in de zorg lopen op, hoe kan dat en wat doen we eraan?

Menzis ondersteunt ook verschillende regionale projecten van zorgaanbieders om wachtlijsten te verkorten. Bijvoorbeeld als het gaat om oogzorg en wachttijden in de GGZMoet u lang wachten op een behandeling? Misschien kunt u ergens anders sneller terecht. Onze Zorgadviseurs zoeken het voor u uit.