Vergoeding vaccinaties en zorg in het buitenland

Gaat u goed voorbereid op reis? Soms heeft u een vaccinatie nodig en op deze pagina leest u wanneer u een vaccinatie of geneesmiddel voor een reis naar het buitenland vergoed krijgt.

Jaar:

2022

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Vaccinaties of zorg in het buitenland? Belangrijk om te weten:

 • Wanneer heb ik recht op vergoeding?

  Wat wordt wel vergoed?

  U krijgt de kosten van consulten, inentingen, geneesmiddelen en herhalingsrecepten vergoed. U heeft recht op de vergoeding als:

  • u een consult krijgt van een arts die erkend is door Menzis.
  • een door Menzis erkende arts de geneesmiddelen voorschrijft of de inentingen geeft.
  • een apotheek of apotheekhoudende huisarts het geneesmiddel levert.
  • als het geneesmiddelen of inentingen zijn die de volgende (infectie)ziekten of parasitaire aandoeningen voorkomen: Bof, (Buik)tyfus, Difterie, Fruh sommer meningo encephalitis, Gele koorts, Hepatitis A en B, Japanse encephalitus, Kinkhoest, Malaria, Mazelen, Meningitis A en C, Rabies, Rode Hond, Pneumococcen, Polio, Tekenencefalitis, Tetanus of Tuberculose,

  Wat wordt niet vergoed?

  U krijgt geen vergoeding voor zelfzorgmiddelen. Bijvoorbeeld muggenmelk of een hulpmiddel om een teek te verwijderen. Ook is er geen vergoeding voor inentingen tegen Hepatitis A en Hepatitis B in verband met een beroep of opleiding. Koopt u geneesmiddelen bij een apotheek maar zonder recept van een arts die aangesloten is bij het LCR? Dan worden de geneesmiddelen niet vergoed.

 • Waar kan ik terecht?

  U kunt terecht bij een zorgaanbieder die is geregistreerd bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), zoals de GGD, de Travel Clinic, de Travel Health Clinic en Meditel.

 • Geldt er eigen risico?

  Nee, voor deze vaccinaties geldt geen eigen risico.

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.