Contactlenzen

Als uw zicht beperkt is, kunnen contactlenzen uitkomst bieden. Vanuit een aantal aanvullende verzekeringen is er een vergoeding voor contactlenzen. Heeft u lenzen nodig op medische indicatie, dan is er een vergoeding vanuit de Basisverzekering. U leest hier wat u vergoed krijgt, wanneer u voor vergoeding in aanmerking komt en waar u terechtkunt.

Wat krijgt u vergoed uit de Basisverzekering?


Menzis Basis

Naturapolis

Gecontracteerde zorgaanbieder:
bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 112 bij gebruik korter dan 1 jaar, € 56 per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik)

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
conform gecontracteerde zorg, 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

Menzis Basis Voordelig

Naturapolis

Gecontracteerde zorgaanbieder:
bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 112 bij gebruik korter dan 1 jaar, € 56 per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik)

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
conform gecontracteerde zorg, 65% van de rekening tot maximaal 65% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

Menzis Basis Vrij

Restitutiepolis

Gecontracteerde zorgaanbieder:
bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 112 bij gebruik korter dan 1 jaar, € 56 per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik)

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten

Wat krijgt u vergoed uit de aanvullende verzekering?


JongerenVerzorgd


maximaal € 100 per 2 kalenderjaren

ExtraVerzorgd 1


Geen vergoeding

ExtraVerzorgd 2


maximaal € 100 per 2 kalenderjaren

ExtraVerzorgd 3


maximaal € 150 per 2 kalenderjaren

Aanvullend


Geen vergoeding

Extra Aanvullend


Geen vergoeding

Vragen over uw zorg?

De Zorgadviseur geeft een antwoord dat bij u past:

  • Altijd een vast persoon
  • Klantwaardering: 8,1
  • Werkdagen tot 19.00 uur

De Zorgadviseur

Meer weten?

  • Twijfelt u tussen een bril en lenzen?
  • Hoe zijn vergoedingen geregeld?
  • Last van droge ogen bij lenzen?

Bekijk onze themapagina 'Brillen en contactlenzen'.

 

Lees verder

Uit de Basisverzekering

U heeft recht op vergoeding van lenzen op medische indicatie als de visuele stoornis het gevolg is van een medische aandoening of een trauma. De lenzen moeten daarbij leiden tot grotere verbetering van het zicht dan brillenglazen.De leverancier van de lenzen bepaalt aan de hand van wettelijke voorschriften of u voor vergoeding in aanmerking komt. Als u het hulpmiddel niet vergoed krijgt, dan krijgt u een brief met uitleg van ons.

Let op: Voor contactlenzen na een staaroperatie geldt een andere vergoeding. Meer hierover leest u op de pagina 'Staaroperatie'. 

Uit de aanvullende verzekering

Menzis vergoedt vanuit de aanvullende verzekering contactlenzen die gekocht zijn in Nederland en als de sterkte van de lenzen op de rekening staat vermeld.

Eigen risico: Ja, bij een vergoeding van contactlenzen vanuit de Basisverzekering geldt het eigen risico.

Eigen bijdrage: Voor vergoeding van lenzen uit de Basisverzekering geldt een eigen bijdrage van € 56 per lens (bij gebruik van de lenzen langer dan een jaar) of € 112 per kalenderjaar (bij gebruik van de lenzen korter dan een jaar).

 

 

Basisverzekering

U kunt terecht bij elke opticien. Menzis heeft een contract gesloten met een aantal van hen. In de Zorgvinder staan ze allemaal.

Aanvullende verzekering

Worden uw contactlenzen vergoed uit de aanvullende verzekering, dan kunt u terecht bij alle opticiens in Nederland. Toch is het goed om te weten dat Menzis met de volgende opticiens een betaalovereenkomst heeft gesloten. Dat betekent dat deze opticiens rechtstreeks kunnen declareren bij Menzis. Daardoor hoeft u de rekening niet eerst voor te schieten.

Voor een vergoeding vanuit de Basisverzekering kunt u met een toelichting van uw medisch specialist rechtstreeks naar elke opticien die een contract heeft met Menzis.

Gaat u naar een leverancier die niet door Menzis is gecontracteerd, dan heeft u vooraf toestemming van Menzis nodig. Hiervoor vragen wij van u een toelichting van de behandelend medisch specialist en een offerte van de leverancier. Dit geldt ook voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

 

Heeft u Menzis Basis Vrij?

In het verzekeringsreglement staat per hulpmiddel of u voorafgaand toestemming van Menzis nodig heeft. Het kan hierbij gaan om een eerste verstrekking, maar ook om vervanging, correctie of herstel van een hulpmiddel. U of uw leverancier dient de aanvraag in bij Menzis. Deze moet zo compleet mogelijk zijn. Menzis beoordeelt uw aanvraag en op basis daarvan krijgt u uw kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

 

Bent u toe aan een nieuwe bril, nieuwe contactlenzen of wilt u een mooie zonnebril op sterkte? Als verzekerde bij Menzis krijgt u bij Specsavers, Eye Wish Opticiens en Hans Anders ruime korting op een nieuwe bril of contactlenzen.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst het verzekeringsreglement.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.