Vergoeding GGZ met opname

Heeft u een opname in een psychiatrische kliniek nodig? In een instelling kunt u tijdelijk wonen en goede geestelijke zorg krijgen. Wat kunt u vergoed krijgen?

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor GGZ met opname: belangrijk om te weten

Toestemming voor gebruik Spravato

Voor het gebruik van het middel Spravato moet uw zorgaanbieder zonder contract met Menzis vanaf 1 januari 2022 namens u toestemming  aanvragen. We leggen uit hoe dat werkt.

Download het toestemmingsformulier

U kunt het formulier via het contactformulier op de Zorgaanbiederswebsite van Menzis indienen, met daarbij een ondertekende verklaring van de verzekerde.

Waar kan ik terecht?

U kunt terecht bij een GGZ-instelling of bij de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. In een GGZ-instelling moet een psychiater of klinisch psycholoog hoofdbehandelaar zijn.

De zorgaanbieder moet beschikken over een kwaliteitsstatuut naar voorbeeld van het model kwaliteitsstatuut GGZ van Zorginstituut Nederland. In dit kwaliteitsstatuut staat wat de zorgaanbieder voor u heeft geregeld over kwaliteit en verantwoording. Alle door Menzis gecontracteerde GGZ-instellingen hebben een kwaliteitsstatuut. Deze vindt u in onze Zorgvinder.

Als u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, controleer dan vóór de behandeling of deze zorgaanbieder een kwaliteitsstatuut heeft. U kunt hiervoor contact met onze klantenservice opnemen.

Naar de Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.