Leven met een melanoom

Na de behandeling van een melanoom bent u doorgaans genezen. Zijn er uitzaaiingen, dan zijn andere behandelingen nodig. Maar het kan ook voorkomen dat genezing niet meer mogelijk is.

In het kort

Na de genezing van huidkanker hoeft u meestal niet meer te doen dan de huid regelmatig te controleren op eventuele nieuwe melanomen. Toch heeft u misschien baat bij de ervaringen van anderen.

Ervaringen van anderen

U kunt uw hart luchten en ervaringen delen met andere mensen die een melanoom hebben of hebben gehad. Dat lucht vaak op en geeft houvast. Dit is een goede en verantwoorde website van een stichting voor patiƫnten met huidkanker:

Vergoedingen

De Basisverzekering vergoedt alle kosten die te maken hebben met uw behandeling: huisartsbezoek, de behandeling in het ziekenhuis en eventuele medicijnen of een second opinion. Wel betaalt u het eigen risico. Soms heeft u ook recht op andere vergoedingen, bijvoorbeeld voor:

Als u niet meer beter wordt

Een melanoom is te genezen, zeker als de ziekte snel wordt ontdekt. Soms is genezing niet mogelijk, maar kan de ziekte lang geremd worden met medicijnen. Hoe vreselijk het ook is, het kan natuurlijk ook gebeuren dat u hoort dat u niet meer beter wordt.

Palliatieve zorgcoach

Voor mensen in de laatste fase van hun leven is er de palliatieve zorgcoach. Deze helpt zo goed mogelijk zonder 'gedoe' over welke organisatie of specialist er nu betrokken moet zijn.

Meer lezen over niet meer beter worden

Overpalliatievezorg.nl is een website met informatie over veranderingen in uw leven, regie houden en afscheid nemen.

Hospice

In een hospice kunt u worden verzorgd in de laatste periode van uw leven. Een hospice is bedoeld om de kwaliteit van leven van de patiƫnt zo goed mogelijk te houden. Er is aandacht om verdriet, pijn en angst te verzachten.

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

Op deze pagina staat algemene informatie. Uw arts kan u meer vertellen over uw persoonlijke situatie.