Vergoeding orthese

Een orthese ondersteunt het lichaam bij een afwijking in de lichaamshouding. Denk aan een korset, brace, spalk, enkel-voetorthese, ligorthese of zitorthese. We vertellen u meer over de vergoeding.

Jaar:

2022

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

 • Menzis Basis Voordelig

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 70% van de rekening tot maximaal 70% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  conform gecontracteerde zorg, 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

 • Menzis Basis Vrij

  Gecontracteerde zorgaanbieder:

  100%

  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract? Dan betaalt u eerst zelf uw zorgkosten voor en vergoeden wij dit daarna 100%. Let op: rekent uw zorgaanbieder onredelijk hoge tarieven in vergelijking met andere zorgverleners in de Nederlandse markt? Dan krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Er is geen vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor een orthese: belangrijk om te weten

 • Wanneer heb ik recht op een vergoeding voor een orthese?

  De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of u voor vergoeding van een orthese in aanmerking komt en vraagt de orthese namens u bij Menzis aan.

  Als de leverancier niet zeker weet of we het hulpmiddel verstrekken of vergoeden, dan stuurt hij de aanvraag voor toestemming door naar Menzis. We beoordelen dan of u een vergoeding krijgt voor de orthese.

 • Heb ik toestemming van Menzis nodig?

  Gaat u naar een gecontracteerde leverancier, dan kunt u met de toelichting van uw medisch specialist rechtstreeks contact opnemen met de leverancier. In de Zorgvinder vindt u een overzicht van de leveranciers met wie we een contract hebben afgesloten. 

  Gaat u naar een leverancier die niet door Menzis is gecontracteerd, dan heeft u voorafgaand toestemming van Menzis nodig. Hiervoor vragen we van u een toelichting van uw medisch specialist en een offerte van de leverancier.

 • Valt een orthese onder het eigen risico?

  Ja, voor een orthese geldt het eigen risico.

Waar kan ik terecht?

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier, dan ontvangt u bij bepaalde medische indicaties én als de orthese langdurig is, noodzakelijk een volledige vergoeding. In de Zorgvinder vindt u een overzicht van de leveranciers met wie we een contract hebben. 

Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan moet deze SEMH-gecertificeerd zijn in het kader van de erkenningsregeling 'Orthopedische Instrumentmakerijen'. Als u naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, dan krijgt u in de meeste gevallen niet alle kosten vergoed. Dit leest u in het verzekeringsreglement.

Naar de Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.