PGB verpleging en verzorging aanvragen

Wilt u in de toekomst zorg inkopen die beter bij uw persoonlijke situatie past? In 5 stappen vraagt u een PGB verpleging en verzorging (PGB vv) aan.

Aanvragen van een PGB verpleging en verzorging

Wilt u in de toekomst zorg inkopen die beter bij uw persoonlijke situatie past? In 5 stappen vraagt u een PGB verpleging en verzorging (PGB vv) aan. Hieronder zijn ze kort omschreven. Op het aanvraagformulier vindt u de uitgebreide omschrijving.

Let op:

  • Wanneer u een aanvraagformulier indient, mag deze niet ouder zijn dan drie maanden. Ook is het niet mogelijk om meer aanvraagformulieren naast elkaar in te dienen.
  • Bent u jonger dan 18 jaar en wilt u een PGB vv aanvragen? Dan mag het aanvraagformulier alleen worden ingevuld door een wijkverpleegkundige met een afgeronde hbo-opleiding Kinderverpleegkunde, met deskundigheidsniveau 5 én een BIG-registratie. De wijkverpleegkundige moet bovendien zelfstandig of via de werkgever aangesloten zijn bij de Branchevereniging Integrale Kindzorg (BINKZ).
  • U moet het aanvraagformulier invullen met een wijkverpleegkundige, maar deze verpleegkundige mag niet ook uw zorgverlener zijn, tenzij Menzis een overeenkomst heeft met die wijkverpleegkundige. Deze wijkverpleegkundige die het aanvraagformulier met u invult, mag ook niet uw vertegenwoordiger, uw partner of uw bloed- of aanverwant in de eerste of tweede graad zijn.
  • Wilt u lezen welke zorg mogelijk is, waar u voor in aanmerking komt en wat er in de vergoeding wijzigt? Bekijk de vergoeding voor verpleging en verzorging

In 5 stappen een PGB vv aanvragen

Menzis PGB-team

Heeft u vragen? We maken u graag wegwijs in het PGB. We staan van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur voor u klaar. 
PGB-team: 088 222 4800

Veelgestelde vragen

Meer weten over het PGB verpleging en verzorging of een andere vraag? 
Bekijk de veelgestelde vragen