Herstel na een aneurysma

Als u geopereerd bent voor een aneurysma, dan duurt het een aantal maanden voordat u bent hersteld. Hierna kunt weer alles doen wat u kon vóór de behandeling.

In het kort

Na de operatie is uw lichaam bezig om te herstellen. De kans is groot dat u in deze periode snel moe bent. Door gezond te leven, is de kans groter dat u sneller beter bent.

Ervaringen van anderen

Hoe gaan andere mensen om met een aneurysma en hun herstel? Wat maken zij mee en wat voor tips hebben ze? Het kan fijn zijn om wat u meemaakt te delen met mensen die hetzelfde meemaken. En om van hen te leren. Op de website van de Harteraad leest u ervaringen van anderen.

Vergoedingen

De Basisverzekering vergoedt alle kosten die te maken hebben met uw diagnose, zoals huisartsbezoek, controle-afspraken in het ziekenhuis en eventuele medicijnen. U betaalt wel eigen risico. Voor de kosten die u maakt bij uw huisarts betaalt u meestal geen eigen risico.

Soms kunt u andere vergoedingen krijgen, bijvoorbeeld voor:

Logo Menzis en SamenGezond

Herstellen met SamenGezond

Na een behandeling of operatie zijn uw conditie en energiepeil vaak flink gedaald. Het lichaam is hard aan het werk om weer op kracht te komen. Voor uw herstel zijn bewegen en gezond eten erg belangrijk. Ons online gezondheidsprogramma SamenGezond helpt u daarbij.

Ontdek SamenGezond

Op deze pagina staat algemene informatie. Uw arts kan u meer vertellen over uw persoonlijke situatie.