Ik heb een hoortoestel nodig

Voor een nieuw hoortoestel kunt u voordelig en goed terecht bij aanbieders met wie Menzis afspraken voor u heeft gemaakt. Op deze pagina vindt u alle informatie over goed horen en uw zorgverzekering.

In het kort

Op basis van testen, wordt bepaalt of u een hoortoestel vergoed krijgt of niet. Als voorwaarde voor de vergoeding geldt een afname van 35dB op het beste oor. Alleen een KNO-arts of audioloog kan dit vaststellen.

Neem de tijd om u goed te informeren

Neem de tijd om de informatie die uw arts u geeft, goed door te nemen. Ook kunt u extra informatie vinden, bijvoorbeeld op het internet.

  • Op de website Hoorwijzer vindt u meer informatie. Deze website is gemaakt voor en door slechthorenden.

Heeft u daarna nog vragen of twijfelt u? Vraag dan om een tweede gesprek met uw arts.

Naar een audicien zonder contract: hoe werkt dat?

Kies zelf uw zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. U bepaalt zelf waar u behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder vindt u alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder

Vergoedingen

De Basisverzekering vergoedt alle kosten die te maken hebben met uw behandeling: huisartsbezoek, de behandeling in het ziekenhuis en eventuele medicijnen of een second opinion. 

Om te weten wat u precies vergoed krijgt voor een hoortoestel of ruismaskeerder, bekijkt u de vergoedingen van de Basisverzekering. Wel betaalt u het eigen risico. Soms heeft u ook recht op andere vergoedingen, bijvoorbeeld voor:

Bemiddeling bij wachttijden

Kunt u niet op korte termijn terecht bij uw zorgaanbieder? We zoeken voor u uit of het sneller kan. Dat is vaak zo. Door te bemiddelen bij wachttijden wordt u gemiddeld 92 dagen sneller geholpen. Deze service is gratis en benadeelt andere patiĆ«nten niet. U leest er meer over op onze pagina over bemiddeling bij wachttijden.