Gratis Allen Carr stoppen met roken training

Menzis heeft als enige zorgverzekeraar een samenwerking met Allen Carr's Easyway. Daardoor kunt u gratis hun (online) training volgen waarna u definitief stopt met roken. U kunt dan nog een jaar lang gebruikmaken van nazorg.

Binnen 1 dag van het roken af met de Allen Carr’s Easyway methode

De Allen Carr’s Easyway methode is beroemd geworden om één reden: omdat het werkt! Want de kans dat u 13 maanden na het volgen van de training nog steeds gestopt bent met roken, is bijna 4 keer zo groot. Dit heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De Allen Carr-methode is bovendien een snelle en prettige manier om te stoppen met roken.

Voordelen van de Allen Carr-training

  • Training t.w.v. € 356,95 volledig vergoed vanuit uw basisverzekering, geen eigen risico*
  • Stoppen na 1 (online) bijeenkomst
  • Geen medicijnen of hulpmiddelen nodig
  • Een jaar gratis nazorg

Direct inschrijven

* Menzis vergoedt jaarlijks 1 stoppen-met-rokenprogramma uit de Basisverzekering.

Hoe werkt de Allen Carr-methode? 

De Allen Carr’s Easyway methode zit heel anders in elkaar dan andere stopmethoden. Wat de Allen Carr-methode namelijk níet doet is u motiveren om te stoppen en vaardigheden aanleren die u nodig hebt om te stoppen met roken. 

Wat de methode wel doet, is eigenlijk heel eenvoudig: alle redenen waarom u rookt tegen het licht houden. Als u eenmaal uw eigen verslavingsmechanisme heeft ontrafeld en doorziet, zult u merken dat stoppen met roken heel eenvoudig is. De motivatie om te roken verdwijnt, omdat u geen voordelen van roken meer ziet. Zo verdwijnt ook de behoefte aan een sigaret. 

Over de stoppen met roken training

De stoppen met roken training van Allen Carr bestaat uit 1 bijeenkomst. Meedoen kan online in de vorm van een webinar of op een trainingslocatie. U kiest zelf wat het beste bij u past. 

Aan het eind van de training rookt u samen de laatste sigaret, waarna u definitief stopt met roken. Daarna kunt u een jaar lang gratis gebruikmaken van nazorg in de vorm van telefonische ondersteuning en (online) vervolgtrainingen.

Deskundige trainers

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundigen, want de trainers zijn ex-rokers die zijn gestopt dankzij de Allen Carr-methode. Omdat zij zó enthousiast zijn over deze methode willen zij dit graag met anderen delen. Zodat iedere deelnemer de training verlaat als blije, opgeluchte niet-roker.

Bekijk de trainingsdata 

Wie was Allen Carr?

Allen Carr was een Engelse accountant en 30 jaar lang een verwoed kettingroker. Nadat hij talloze mislukte stoppogingen had gedaan, ontdekte hij in 1983 een eenvoudige manier om te stoppen met roken. Hij zocht uit waarom het dit keer wél was gelukt en schreef op basis daarvan de training die al jaren met groot succes in veel landen wordt gegeven. Wereldwijd zijn hierdoor ruim 30 miljoen mensen gestopt met roken. Ook is Allen Carr auteur van het boek 'The Easy Way to Stop Smoking', dat inmiddels in meer dan 20 talen is verschenen.

Liever persoonlijk advies?

Wilt u een luisterend oor? Iemand die samen met u kijkt naar het totaalplaatje van uw leefstijl en met u meedenkt over de beste aanpak? Krijg gratis en persoonlijk advies van een Menzis Leefkrachtadviseur.

  • Zoekt naar geschikte hulp in uw buurt
  • 30 minuten telefonisch advies, gratis
  • Speciaal voor u als Menzis-verzekerde

Maak een afspraak