Wat is de prijs van een ziekenhuisbehandeling?

Wat kost een knieoperatie of bezoekje aan het laboratorium? Wij geven u inzicht in de kosten van ziekenhuisbehandelingen en van onderzoeken zoals bloedprikken, een echo of een röngenfoto.

Wat kost een behandeling?

We begrijpen dat u graag wilt weten wat u zelf moet betalen als u een behandeling ondergaat. Zeker als u niet veel gebruikmaakt van de zorg of als u een hoog vrijwillig eigen risico heeft. Omdat de prijsverschillen tussen ziekenhuizen soms groot zijn, maakt het voor uw portemonnee uit voor welk ziekenhuis of behandelcentrum u kiest.

Hieronder kunt u daarom de tarieven opzoeken van ziekenhuisbehandelingen tot € 885, het hoogste vrijwillig eigen risico. Ook vindt u hier veel tarieven van zogenaamde eerstelijns diagnostiek. Dit zijn onderzoeken waarvoor de huisarts u doorverwijst, zoals een bloedafname, röntgenfoto of echografie.

Wat is de kwaliteit van een behandeling?

U baseert uw keuze voor een ziekenhuis niet alleen op hoe duur een behandeling daar is, maar wilt waarschijnlijk ook meer weten over de kwaliteit van dit ziekenhuis. In onze Zorgvinder vindt u voor ziekenhuizen onder meer kwaliteitsgegevens en patiëntervaringen. 

Menzis stimuleert redelijke tarieven voor behandelingen

In de onderstaande tool ziet u met welke ziekenhuizen Menzis afspraken heeft gemaakt over een redelijk tarief voor een behandeling. Voor deze behandeling betaalt u in het ziekenhuis een tarief dat rond de kostprijs van de behandeling ligt. Met deze afspraken hopen we een einde te maken aan de onduidelijkheid over de kosten van ziekenhuisbehandelingen.

Vergelijken

Met de tool hieronder kunt u de tarieven van verschillende ziekenhuizen en behandelcentra bekijken en met elkaar vergelijken. Wat u zelf moet betalen, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en hoeveel eigen risico u dit jaar al heeft betaald. Dit vindt u in Mijn Menzis. Wilt u advies over welk ziekenhuis het beste past bij uw situatie, neem dan contact met ons op.

Zoek ziekenhuistarieven