Tandarts en behandelingen

Gaat u naar de tandarts voor een periodieke controle of naar een mondhygiënist? We geven u graag wat tips en antwoord op uw vragen.

In het kort:

Behandelingen

Een regelmatig bezoek aan uw tandarts is belangrijk om uw gebit in goede conditie te houden. De tandarts controleert uw gebit en tandvlees op gaatjes en afwijkingen. Uw tandarts of mondhygiënist geeft ook advies en uitleg over het verzorgen van uw mond.

Naast de periodieke controle bij de tandarts, kunt ook een uitgebreidere behandeling nodig hebben. Bij grote behandelingen raden we u aan vooraf een begroting op te vragen. Zo kunt u nagaan wat er vergoed wordt en welke kosten u zelf moet betalen. Afhankelijk van uw pakket geldt bovendien een maximumbedrag. Hierbij worden alle behandelingen over het jaar bij elkaar opgeteld (met uitzondering van orthodontie).

  • Periodieke controle

  • Preventieve mondzorg

Neem de tijd om u goed te informeren

Bent u op zoek naar meer informatie over mondzorg? Op de website Alles over het gebit vindt u betrouwbaar advies van tandartsen. U vindt hier niet alleen tips voor een goede mondgezondheid, maar ook informatie over behandelingen en kosten.

Vergoedingen

De Basisverzekering vergoedt de meeste tandartskosten tot 18 jaar. Kosten voor onder andere orthodontie, implantaten, kronen en bruggen vallen daar niet onder. Bekijk de vergoedingen voor tandheelkunde uit de Basisverzekering.

Onder bepaalde voorwaarden is er vanuit de Basisverzekering ook vergoeding voor:

Bij de vergoeding uit de Basisverzekering geldt wel het eigen risico.

Tandartskosten voor volwassen, of orthodontie, implantaten, kronen en bruggen voor kinderen worden vergoed vanuit onze aanvullende tandartsverzekeringen.

Waar kunt u terecht?

Voor bijna alle tandheelkundige zorg kunt u naar de tandarts, tandprotheticus of orthodontist naar uw keuze. In onze Zorgvinder vindt u per behandeling waar u terecht kunt en met welke zorgaanbieders wij een contract hebben. Ook vindt u hier beoordelingen van andere patiënten. Zo kunt u een goede keuze maken.

Zorgvinder