Wachttijd Garant TandVerzorgd 750 

Voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten

Was u vorig jaar niet bij Menzis verzekerd maar wilt u overstappen naar Menzis met de aanvullende tandartsverzekering Garant TandVerzorgd 750? Dan geldt er een wachttijd van 12 maanden voor kronen, bruggen en orthodontie. Dat betekent dat u het eerste jaar wel premie betaalt, maar hiervoor nog geen vergoeding krijgt. Die wachttijd geldt vanaf het moment dat uw verzekering ingaat. 

 

Waarom is er een wachttijd?

De kosten van orthodontie, kronen, bruggen en implantaten zijn hoog. Door deze wachttijd kunnen we de tandartsverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Heeft u een behandeling nodig waar wachttijd voor geldt? Zorg er dan voor dat u de verzekering op tijd afsluit.

 


Er is een uitzondering...

Had u voordat u overstapte naar ons, bij een andere verzekeraar een gelijkwaardige tandartsverzekering? Dan is deze wachttijd niet van toepassing op u. U krijgt dan ook in 2018 vergoeding voor kronen, bruggen, implantaten en orthodontie.

 

Wat moet u daarvoor doen?

Als u zonder wachttijd wilt overstappen op de GarantTandVerzorgd 750, vul dan een gelijk-over-verklaring in. Wij kunnen uw verklaring achteraf controleren op juistheid. Is het formulier niet naar de waarheid ingevuld, dan hebben wij het recht voor om eventueel uitgekeerde bedragen terug te vorderen. Bewaar daarom uw huidige polis waarop uw verzekeringsproducten van het voorgaande jaar staan vermeld.

Vul voor elk lid op de polis de verklaring apart in. Als u op 1 januari overstapt, kunt u tot 1 april gebruikmaken van de gelijk-over-regeling. 

 

Naar het formulier

GarantVerzorgd

Verzekering voor uw prothese

Draagt u zowel in de onder- als bovenkaak een kunstgebit? Kies dan voor TandVerzorgd 1P. 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.