Kom naar buiten!

Ontspannen bewegen, geeft rust én energie. Wandelend daalt uw bloeddruk en gaat uw immuunsysteem beter werken. U loopt letterlijk de stress uit uw lijf. Ontdek hier hoe u begint met wandelen of bewegen, waar u inspiratie vindt en hoe wij een steuntje in de rug zijn om meer te bewegen, voor extra leefkracht.

Niet wandelen, maar wielen? 

Bijna iedereen kan wandelen, begin met een rondje door de tuin, het park of een andere groene omgeving en maak het rondje steeds een beetje groter. Voor degene die niet kunnen wandelen, hebben we de mooist wielpaden van Nederland op een rij gezet. 

Wielvriendelijke Wandelpaden

Dit is leefkracht voor anderen


Zorg voor uw leefkracht | Zo helpt Menzis:

Menzis 4Mijl4You

Doe de 4 Mijl anders! Dat is de slogan van de 4Mijl4You, die op de zaterdagavond voorafgaand aan de 4 Mijl wordt georganiseerd. Deelnemers die hier aan meedoen, kiezen voor een alternatief voor hardlopen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, wandelen, skeeleren, rijdend in een rolstoel of met een kinderwagen. De 4Mijl4You wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd, dus zeker als u geen hardloper bent, is het leuk om mee te doen. 

4Mijl4You

4Mijl4You

Inspiratie | Pad van de Vrijheid

Bent u op zoek naar een mooie, afwisselende en ook nog inhoudelijke wandelroute? Ontdek het Pad van de Vrijheid dat door het groene landschap rondom Wageningen loopt. Het groen en de natuur geven sowieso rust, ruimte en vrijheid. Vind op het pad ook uit wat vrijheid voor u betekent. In de eerste etappe vertrekt u vanaf Hotel De Wereld waar op 5 mei 1945 de capitulatie werd besproken. U wandelt richting de Grebbeberg en langs Museum De Casteelse Poort en het Joods Monument. Laat u inspireren en ga wandelen!

Pad van de Vrijheid

Pad van de Vrijheid

Wandelinspiratie | Pieterpad

Kom in beweging en wandel het 500 km lange pad van Noord- naar Zuid-Nederland. Als dat een stap te ver is, wandel dan één etappe om de sfeer te proeven. In uw eigen tempo ervaart u hoe plezierig het is om te wandelen door landschappen en streken die u eerder misschien alleen maar zag vanuit de auto of de trein. Het Pieterpad voert u over de kleinste wegen en paden, zoveel mogelijk onverhard. De afstand (per dag) bepaalt u zelf. Weg van alle dagelijkse beslommeringen heeft u altijd een heerlijke wandelervaring. Ontdek dat wandelen u leefkracht geeft!

Pieterpad

Pieterpad

Inspiratie | Podcast met langeafstandswandelaar

Wandelen is overdenken en ontmoeten. Al wandelend komt u tot een goed gesprek of tot mooie inzichten. Dat ervaarde ook Mieke die op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ging. Ze vertelt daar aanstekelijk over in deze podcastaflevering. Dus zoekt u inspiratie om een lange wandeling te maken? Luister vooral deze podcastaflevering!

Podcast met Mieke