Wat is leefkracht?

Leefkracht staat voor de positieve kracht van gezond leven, of u nou ziek bent of gezond. Zodat u de dingen kunt doen die voor u belangrijk zijn. Daar maakt Menzis zich al lange tijd sterk voor. Ontdek hoe we u kunnen helpen.

Leefkracht, je hebt het in je

Voor wie hulp wil bij zijn of haar leefkracht, bieden we op onze website de leefkrachtwijzer. Aan de hand van de leefkrachtwijzer krijgt u binnen 1 minuut tips en adviezen. Bijvoorbeeld als u wilt afvallen of stoppen met roken. 

Doe de leefkrachtwijzer

Vrouw met Menzis shirt loopt wedstrijd

Leefkrachtig Nederland

De beweging van focus op ziekte en zorg naar focus op gezondheid en gedrag is niet nieuw voor Menzis. We maken ons er al sinds 2012 met de lancering van het gezondheidsprogramma SamenGezond sterk voor. En we gaan erin voorop. Want volgens ons zijn het voorkomen van ziekte en het stimuleren van een gezonde leefstijl, ook bij of tijdens ziekte, essentieel om de gezondheidszorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Als we samen gezonder leven, dragen we bij aan de beschikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg in Nederland en dus uw regio. Een positieve ontwikkeling dus, die ons bij een leefkrachtig Nederland brengt.

Het Menzis Leefkracht collectief

Met het Menzis Leefkracht collectief krijgt u hulp bij een gezondere leefstijl én een uitstekende zorgverzekering.

Bekijk de voordelen

Wandelen diabetes challenge

Samenwerking met partners

Om deze slag te kunnen maken, is samenwerking ons motto. Samen met regionale zorgaanbieders, gemeenten en partners zoals de Bas van de Goor Foundation, de Hartstichting en het Ouderenfonds zetten we vol in op bijvoorbeeld het terugdringen van diabetes type 2, het voorkomen van overgewicht en stoppen met roken. Zo werken we samen met partners aan het betaalbaar, toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg. En krijgen gezondere voeding, meer beweging, ontspanning en mee kunnen doen in de maatschappij een extra impuls.

Uw leefkracht versterken

Streven naar leefkracht gaat niet alleen over het voorkomen van ziekte en een gezonde leefstijl maar ook over het krijgen van tijdige en juiste zorg als dat nodig is. Als u ziek bent, krijgt u de juiste zorg die nodig is om u beter te voelen. U wordt geholpen om uw leefkracht te versterken. En we kunnen u ondersteunen bij een gezonde leefstijl of andere preventieve oplossingen. Zo hebben we in iedere situatie aandacht voor uw leefkracht.

Vanuit uw Basisverzekering of aanvullende verzekering krijgt u in sommige gevallen vergoeding voor een gezondheidscursus, leefstijladvies, dieetadvisering, een gesprek met een diëtist of een stoppen met roken programma. Of misschien komt u wel in aanmerking voor de gecombineerde leefstijlinterventie. Menzis biedt op allerlei manieren hulp bij uw streven naar leefkracht. Doe de leefkrachtwijzer en ontdek hoe!

SamenGezond app

Ontdek SamenGezond

Liever zelf aan de slag met een handige app? Ontdek dan het gezondheidsprogramma SamenGezond, een initiatief van Menzis. Daarmee werkt u op een leuke manier en in kleine stapjes aan uw gezondheid. En krijgt u een beloning voor uw inspanning, elke week weer!

  • Stap voor stap uw persoonlijke gezondheid versterken
  • Handige gebruiksvriendelijke app, één van de meest gebruikte gezondheid-apps van Nederland
  • Punten verdienen en verzilveren in de webshop
  • U kunt ook meedoen als u geen klant bij Menzis bent

Zorginitiatieven in uw regio

In de 5 regio's waar de meeste klanten van ons wonen, werken we actief en nauw samen met gemeenten en andere betrokkenen. Benieuwd wat we in uw regio doen?

Dit doen we in uw regio

Zorg voor leefkracht

We gaan voorop in de beweging naar een leefkrachtiger Nederland. Dat leest u in onze paper 'Samenwerken aan een gezonder Nederland met goede zorg voor iedereen'.

Meer over leefkracht