Naturapolis of restitutiepolis

Hoe krijgt u kosten vergoed vanuit de Basisverzekering?

Naturapolis


Menzis Basis Voordelig & Menzis Basis

Kiest u voor de Basisverzekering Menzis Basis Voordelig of Menzis Basis, dan kiest u voor een naturapolis. Dat betekent dat u een ruime keuze heeft uit zorgaanbieders met Menzis-contract. 


  • Gaat u naar één van de zorgaanbieders met contract, dan betalen wij uw zorgkosten direct aan uw zorgaanbieder. 
  • Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract met Menzis, dan betaalt u de rekening eerst zelf en krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed. Hoeveel u vergoed krijgt bij een zorgaanbieder zonder contract, is afhankelijk van uw Basisverzekering. Kijk voor meer informatie op Menzis Basis Voordelig of Menzis Basis.

Restitutiepolis


Menzis Basis Vrij

Kiest u voor de Basisverzekering Menzis Basis Vrij, dan kiest u voor een restitutiepolis. Dat betekent dat u zelf uw zorgaanbieder kiest. U heeft een ruime keuze uit zorgaanbieders met en zonder Menzis-contract. 


  • Gaat u naar een zorgaanbieder met contract, dan betalen wij uw zorgkosten direct aan de zorgaanbieder. 
  • Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract, dan schiet u eerst zelf uw zorgkosten voor en vergoeden wij daarna uw kosten. U krijgt 100% vergoed. Alleen wanneer uw zorgverlener onredelijk hoge tarieven rekent, vergeleken met andere zorgverleners in de Nederlandse markt, krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed. Kijk ook op Menzis Basis Vrij.

Goede zorg inkopen

Menzis sluit contracten met zorginstellingen en zorgaanbieders. In deze contracten maken wij afspraken over bijvoorbeeld de kwaliteit van zorg en wachttijden. Kijk ook op Goede zorg inkopen

Vind de verzekering die past

 

Help mij kiezen

Of bel de OverstapCoach: 088 222 49 00

Bereken uw premie

Bereken uw premie

Iedereen is welkom

Wij selecteren niet

Kies uw eigen ziekenhuis

U kunt ook in 2018 overal terecht

Geen winstoogmerk

We zijn een coöperatie

Snel antwoord op vragen

Via chat, telefoon, WhatsApp en Facebook

Persoonlijk advies

Met de aandacht die u verdient

Altijd inzicht

Mijn Menzis en onze app

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.