Op weg naar gezondere leefstijl in Enschede: met GLI

De eerste stap naar een gezonder leven is soms lastig om te zetten. Daarom hebben de gemeente Enschede, ‘sportaanspreekpunt’ Sportaal en Menzis de handen ineengeslagen. Om mensen kosteloos te helpen fit te worden en te blijven. Ruim 50 inwoners hebben zich inmiddels aangemeld.

Hoe werkt het?

Voor mensen die meer willen bewegen, gezond willen eten en lekker in hun vel willen zitten, is support soms welkom. In Enschede kunnen ze daarvoor aankloppen bij Sportaal. Dit is het aanspreekpunt in de stad voor alles wat met sport en beweging te maken heeft. De beweegmakelaar van Sportaal inventariseert hoe gemotiveerd je bent om een leefstijlprogramma te volgen, en of er nog andere uitdagingen zijn met bijvoorbeeld werk of geld. Daarna krijg je de juiste hulp.

Als dit een leefstijlprogramma is, dan ga je meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Deze interventie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder er eigen risico over te hoeven betalen. Tijdens het programma - dat 2 jaar duurt - ga je aan de slag met een leefstijlcoach. Je leert onder andere gezond te eten en beter te slapen. En je kunt met andere deelnemers én de beweegmakelaar werken aan je beweging.

Ervaringen en aanmelden

Meer leefkracht

Bij Menzis willen we de leefkracht van ieder mens versterken. Een bewezen effectieve manier hiervoor is de gecombineerde leefstijlinterventie. In 2 video’s (voor deelnemers en zorgaanbieders) leggen we uit wat de GLI kan doen. 

Onze visie op meer inzet voor preventie en leefstijl én betere regionale samenwerking hebben we gevat in onze paper ‘Samenwerken aan een gezonder Nederland met goede zorg voor iedereen’.