Betalingsregeling aanvragen

Voor uw zorgpremie, eigen risico of eigen bijdrage

 

Lukt het even niet uw zorgpremie, eigen risico en/of eigen bijdrage te betalen? Bij Menzis kunt u dan een betalingsregeling aanvragen. Dit kan bij bedragen vanaf € 50. U betaalt het verschuldigde bedrag dan in termijnen terug. We rekenen in dat geval geen rente of administratiekosten. Lees hier hoe u het regelt.

 

Hoe u een betalingsregeling aanvraagt? Dat hangt af van hoe u nu uw premie betaalt: per acceptgiro of automatische incasso. Kies de juiste manier voor een helder stappenplan:

Zelf regelen?

Uw betaalgegevens wijzigen kan eenvoudig via Mijn Menzis. U kunt direct inloggen met uw DigiD.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Wie kan aanvragen?

  • Alleen de verzekeringnemer (de polishouder) kan een betalingsregeling aanvragen. Hij of zij kan dit ook doen voor andere verzekerden op zijn/haar polis
  • Ouders voor hun kinderen (leeftijd maakt niet uit), mits allen op hetzelfde adres wonen.
  • Medewerkers van verpleeghuizen en verzorgingstehuizen voor hun cliënten.
  • Kinderen voor hun bejaarde ouders.
  • Kredietbanken en stadsbanken kunnen schriftelijk een betalingsregeling aanvragen voor hun cliënten.

 

Karel heeft een ongeluk gehad. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek hij alleen een lichte hersenschudding te hebben. Diezelfde avond mocht hij weer naar huis.

Vorige week ontving Karel een rekening van Menzis. Ambulancevervoer wordt vergoed door Menzis, maar hij moet wel € 180 verplicht eigen risico betalen. Karel wil graag een betalingsregeling aanvragen, zodat hij de nota gespreid kan betalen.

Karel leidt uit bovenstaande tabel af dat hij € 180 in maximaal 6 maanden moet terugbetalen. Hij moet dan dus € 30 per maand aflossen. Dit bedrag komt bovenop zijn maandelijkse premie.

Doordat Jan 2 maanden geleden werkloos is geworden, heeft hij de zorgpremie voor zijn gezin niet kunnen betalen. De betaalachterstand is opgelopen tot € 450.

Inmiddels heeft Jan weer zicht op werk, maar het openstaande bedrag wil hij graag in termijnen betalen. Jan leest in bovenstaande tabel dat hij het bedrag over maximaal 8 maanden mag spreiden en dat hij minimaal € 50 per maand moet betalen.

Jan besluit om Menzis voor te stellen € 60 per maand af te lossen. Dit bedrag komt bovenop de maandelijkse zorgpremie van zijn gezin.

Veelgestelde vragen

U betaalt uw premie, eigen risico en/of eigen bijdrage met een automatische incasso. Het kost enige tijd om uw automatische incasso te stoppen. Vandaar dat wij u nu vragen om het bedrag na afboeking te storneren (terugvragen) bij uw bank en dan de betalingsregeling aan te vragen.

Ja, als u uw premie, eigen risico en eigen bijdrage via een (digitale) acceptgiro gaat betalen. U kunt dit zelf wijzigen in Mijn Menzis.

Inloggen in Mijn Menzis

U kunt het bedrag zelf terugboeken (storneren) via internetbankieren. Of neem hierover contact op met uw bank.

Ja, u ontvangt van ons een storneringsnota voor € 1,50 extra kosten. Deze kosten tellen we op bij het bedrag dat nog open staat.

Nee. U moet eerst wachten op de automatische afschrijving van het bedrag. Deze moet u dan via uw bank laten terugboeken op uw eigen rekening (storneren). Daarna kunt u via Mijn Menzis een betalingsregeling aanvragen.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.