Vergoeding gedeeltelijke gebitsprothese

Heeft u nog eigen tanden en kiezen, maar ontbreekt er een of ontbreken er meer? Dan is het mogelijk een gedeeltelijke gebitsprothese te laten maken. Op deze pagina leest u wat de vergoedingen hiervoor zijn.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed vanuit de Basisverzekering?

Er is geen vergoeding vanuit de Basisverzekering voor een gedeeltelijke prothese.

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende (tandarts)verzekering?

notification-info
Tip! Vraag uw tandarts om een begroting

Met een begroting van uw tandarts rekent u vooraf uit wat u vergoed krijgt en wat u zelf betaalt. Lees verderop ook of u toestemming nodig heeft van Menzis.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor een gedeeltelijke gebitsprothese: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

U kunt naar elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus. Alleen de kosten van een zorgaanbieder in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens. Zoekt u een zorgaanbieder bij u in de buurt? Kijk dan in de Zorgvinder.

Gaat het om implantologie die verband houdt met de plaatsing van een volledige prothese in de bovenkaak? Dan kunt u naar een daarvoor gecontracteerde zorgaanbieder of naar een tandarts-implantoloog die door de NVOI is erkend. U vindt deze ook in de Zorgvinder.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.