Vergoeding trekken tand of kies

Ook als u uw gebit goed onderhoudt, kan het gebeuren dat er een tand, kies of verstandskies getrokken moet worden (H-codes). Hier leest u wat u vergoed krijgt, wanneer u voor vergoeding in aanmerking komt en waar u terechtkunt.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed vanuit de Basisverzekering?

  • Bent u 18 jaar of ouder? Dan wordt het trekken van een tand of kies door de tandarts niet vergoed uit de Basisverzekering. Verwijst een tandarts of huisarts u schriftelijk door naar een kaakchirurg om een tand of kies te trekken? Dit valt wel onder de Basisverzekering. Bij medisch specialistisch zorg vindt u hierover meer informatie.
  • Bent u jonger dan 18? Dan is er een vergoeding vanuit de Basisverzekering voor tandheelkundige zorg

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende (tandarts)verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor het trekken van een tand of kies: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

U kunt naar elke tandarts of orthodontist. Alleen de kosten van een zorgaanbieder in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens. Zoekt u een zorgaanbieder bij u in de buurt? Kijk dan in de Zorgvinder.

Zorgvinder

Bekijk ook

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.