Vergoeding implantaten en implantaatgedragen prothese

Implantaten (J-codes) zijn metalen schroeven die in de kaak worden geschroefd. Hierop wordt een kroon of implantaatprothese bevestigd. De vergoeding verschilt bij een prothese of een kroon.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed vanuit de Basisverzekering?

Implantaten en implantaatgedragen prothese

Bent u 18 jaar of ouder? En is er sprake van een zeer ernstig geslonken tandeloze kaak en dienen de implantaten ter bevestiging van een implantaatgedragen prothese? Dan krijgt u implantaten vergoed vanuit de Basisverzekering. De prothese (bovenkaak, onderkaak of beide) wordt dan ook vergoed vanuit de Basisverzekering. Er geldt hierbij een wettelijke eigen bijdrage. Bent u aanvullend verzekerd? Dan vergoeden we mogelijk een deel van de eigen bijdrage uit uw verzekering. Bekijk hieronder de vergoeding uit de Aanvullende verzekering

Bent u jonger dan 18 jaar? Kijk dan bij vergoeding voor tandheelkunde uit de Basisverzekering.

Enkel implantaat

Heeft u een enkel implantaat nodig ter bevestiging van een kroon? Deze wordt niet vergoed vanuit de Basisverzekering. U kunt mogelijk een deel vergoed krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. Hieronder ziet u de vergoeding voor het implantaat. Bekijk hier de vergoeding voor een kroon.

Heeft u een prijsopgave ontvangen van uw tandarts? Bereken hier met de Tandcodechecker zelf de vergoeding die u ontvangt voor de behandeling(en). De Tandcodechecker is bedoeld voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende (tandarts)verzekering?

notification-info
Tip! Vraag uw tandarts om een begroting

Met een begroting van uw tandarts rekent u vooraf uit wat u vergoed krijgt en wat u zelf betaalt. Lees verderop ook of u toestemming nodig heeft van Menzis.

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor implantaten en implantaatgedragen prothese: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

  • Worden de implantaten vergoed vanuit de Basisverzekering? Dan kunt u voor een enkelvoudig implantaat terecht bij een tandarts of kaakchirurg. 
  • Worden de implantaten vergoed vanuit de tandartsverzekering? Dan kunt u terecht bij een tandarts of kaakchirurg.
  • Voor een implantaatgedragen prothese kunt u terecht bij een tandarts of tandprotheticus. 

Garantie implantaatgedragen prothese

Menzis sluit voor een volledige prothese en implantologie contracten met tandartsen en tandprothetici. Heeft uw zorgaanbieder de module Implantologie bij ons afgesloten? En heeft u een Basisverzekering bij Menzis? Dan krijgt u twee jaar garantie op de implantaatgedragen prothese. Dit bespaart u kosten voor eventuele reparaties. Bovendien hoeft u voor de implantaatgedragen prothese niet vooraf toestemming te vragen aan Menzis.

In de Zorgvinder ziet u of uw tandarts of tandprotheticus de module Implantologie bij ons heeft afgesloten, en welke dit zijn.

Voor implantologie die verband houdt met de plaatsing van een volledige prothese in de bovenkaak, kunt u naar een daarvoor gecontracteerde zorgaanbieder of naar een tandarts-implantoloog die door de NVOI is erkend. U vindt deze ook in de Zorgvinder.

Zorgvinder

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.