Vergoeding orthodontie

Heeft u of uw kind een onregelmatig gevormd gebit? Daar is vaak wat aan te doen met orthodontie (F-codes), bijvoorbeeld met een beugel. Hier leest u wat u wanneer vergoed krijgt en waar u terecht kunt.

  • 5% korting op uw tandartsverzekering met het Menzis Leefkracht Collectief

  • 86% van onze klanten kiest voor een aanvullende zorgverzekering

  • Goed verzekerd en ruime keuze

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

Menzis

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed vanuit de Basisverzekering?

Er is geen vergoeding voor orthodontie uit de Basisverzekering. Er is echter een uitzondering. Is er sprake van een zeer ernstige stoornis in de ontwikkeling of groei van tanden, kaak of mond? Dan heeft u recht op hulp van een orthodontist. Naast tandheelkunde is daarbij vaak hulp nodig van andere disciplines voor diagnose en behandeling. Bekijk de vergoedingen voor Bijzondere tandheelkunde.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende (tandarts)verzekering?

Mijn vergoedingen

Log in en bekijk welke vergoedingen en voorwaarden voor u gelden. 

Inloggen

Uw vergoeding voor orthodontie: belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

U kunt naar elke tandarts of orthodontist. Alleen de kosten van een zorgaanbieder in Nederland of de grensstreek worden vergoed. De grensstreek is tot 15 kilometer van de Nederlandse grens. Zoekt u een zorgaanbieder bij u in de buurt? Kijk dan in de Zorgvinder.

Zorgvinder

Bekijk ook

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Heeft u zorg nodig, bekijk dan ook altijd eerst de verzekeringsvoorwaarden.