Wat is de prijs van een ziekenhuisbehandeling?

Wat kost een knieoperatie of bezoekje aan het laboratorium? Wij geven u inzicht in de kosten van ziekenhuisbehandelingen en van onderzoeken zoals bloedprikken, een echo of een röngenfoto.

Wat kost een behandeling?

We begrijpen dat u graag wilt weten wat u zelf moet betalen als u een behandeling ondergaat. Zeker als u niet veel gebruikmaakt van de zorg of als u een hoog vrijwillig eigen risico heeft. Omdat de prijsverschillen tussen ziekenhuizen soms groot zijn, maakt het voor uw portemonnee uit voor welk ziekenhuis of behandelcentrum u kiest. Wilt u advies over welk ziekenhuis het beste past bij uw situatie, neem dan contact met ons op. 

Wat is de kwaliteit van een behandeling?

U baseert uw keuze voor een ziekenhuis niet alleen op hoe duur een behandeling daar is, maar wilt waarschijnlijk ook meer weten over de kwaliteit van dit ziekenhuis. In onze Zorgvinder vindt u voor ziekenhuizen onder meer kwaliteitsgegevens en patiëntervaringen. 

Wat krijg ik vergoed?

Wat u zelf moet betalen, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en hoeveel eigen risico u dit jaar al heeft betaald. Dit vindt u in Mijn Menzis. Gaat u naar een zorgaanbieder die geen overeenkomst met Menzis heeft? Dan vergoedt Menzis de kosten tot een maximumbedrag. Dit heet ook wel de maximale vergoeding.